Peter Handzuš Hokej

Jaroslav Jabrocký: S Kloudom a Tomasom by som si ešte rád zahral

Vloženým zápasom prvého kola Tipsport Extraligy v nedeľu odštartovali svoju extraligovú púť aj hokejisti Banskej Bystrice. Na ružinovskom ľade zdolali vcelku bezproblémovo výber HK Orange 20 4:1. Po zápase sme vyspovedali útočníka Banskej Bystrice Ja

„Pohodlná výhra to veru nebola. Keby sme premenili dnes polovicu ďalších šancí, ktoré sme mali, dvadsiatka by odišla s debaklom, tak ako v Nitre. Sme však radi, že to máme za sebou a máme tri body,“ hodnotil bezprostredne po stretnutí jeden z najlepších hráčov „baranov“ Jaroslav JABROCKÝ (32), ktorý vyzdvihol najmä vydarený úvod svojho celku.

„Dobre sme korčuľovali, rýchlo sme si posúvali puky a bolo len otázkou času, kedy pri takejto aktívnej hre dáme aj góly,“ mienil šikovný útočník. Bystričania však v prostrednej časti akoby zaspali a dvadsiatke pasívnou hrou takmer dovolili dostať sa na dostrel. „Neudržali sme koncentráciu tak, ako by sme mali. Vďaka Bohu v tretej tretine sme znovu začali hrať svoju hru.“

Káder hokejovej Banskej Bystrice prešiel v lete viacerými zmenami, no odborná i laická verejnosť mužstvo pasuje do lepšej polovice hokejovej extraligy.

„Príprava ukáže nejaké aspekty hlavne pre trénerov, no chlieb sa láme teraz. Prvých päť – šesť zápasov ukáže, ako to v extralige bude tento rok vyzerať. Uvidíme, ako sa so situáciou popasujú mladí hráči, no očakávam, že jednotlivé tímy sa budú v priebehu sezóny ešte posilňovať o skúsenejších hokejistov,“ predostrel Jabrocký svoj obraz o súčasnej situácii v extralige.

Sám v júni predĺžil kontrakt v Banskej Bystrici. Možno keby vedel, že v Poprade sa o dva mesiace ukážu jeho dvorní spoluhráči z mladíckych čias Peter Klouda s Romanom Tomasom, rozhodoval by sa inak. „Vtedy nepripadalo do úvahy, aby sa situácia menila a tak nebanujem. Nepopieram však, veľmi rád by som si s Petrom a Romanom ešte v jednom útoku zahral. Teraz to však neovplyvníme a bojujeme za svoje farby,“ hovoril.

Pod mladým trénerom Országhom nastúpil v nedeľu v druhom útoku, spolu s Matejom Češíkom a ďalším ex-Popradčanom Lukáčom Hvilom a vypracovali tri zo štyroch gólov hostí. //„Uvidíme ako sa bude zloženie jednotlivých útokov ešte meniť, no ak budeme hrať takto, môže to celý rok vyzerať dosť dobre. Už len aby nám to vydržalo,“ //dodal Jabrocký.

Poprad24/Martin Žákovič Foto: Dominika Handzušová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM