Peter Handzuš Hokej

Jaško sa vrátil do fínskeho Jukuritu, Poprad má na lane dvoch hráčov

Slovenský hokejový útočník Tomáš Jaško sa z extraligového Popradu vrátil späť do Fínska. Vo štvrtok sa dohodol na zmluve s druholigovým tímom Jukurit, za ktorý v prebiehajúcej sezóne odohral už osem duelov a nazbieral 14 bodov.

Dvadsaťsedemročný Jaško odohral posledné tri sezóny v drese SaiPa Lappeenranta. V tej prebiehajúcej sa mu však príliš nedarilo, keď v 18 dueloch zaznamenal iba jeden gól a tri asistencie a tak ho klub preradil práve do druholigového Jukuritu. Ani tam však neostal príliš dlho a putoval na Slovensko.
Krátko pred Vianocami sa dohodol na spolupráci s Popradom a v extralige nastúpil na 12 duelov s bilanciou sedem bodov (3+4). Po mesiaci o jeho služby prejavil záujem opäť Jukurit. „Som veľmi šťastný, že sme získali Tomáša Jaška na zvyšok sezóny. Ukázal, že je skutočne efektívny útočník a pomôže nášmu tímu,“ vyhlásil pre klubovú stránku generálny riaditeľ Toni Maczluskij.
Pre TASR potvrdil túto informáciu aj výkonný riaditeľ HK Poprad Tibor Turan, ktorý dodal, že momentálne druhý celok extraligovej tabuľky sa chce do konca januára ešte posilniť: „Chceme získať jedného obrancu a útočníka. Konkrétne mená zatiaľ nebudem hovoriť, no sú to hráči z domácej extraligy.“

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM