Monika Vengrínová Rôzne

Je medzi nimi aj to vaše? Toto je 15 najčastejších priezvisk Popradu

O jedno priezvisko sa v našom neveľkom meste delí často hneď viacero rodín. Z mesta sa nám podarilo získať zaujímavé informácie týkajúce sa práve tejto témy. Toto je 15 najčastejších priezvisk v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Je medzi nimi aj to vaše? Toto je 15 najčastejších priezvisk Popradu
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Pred časom sme vám priniesli rebríček krstných mien, ktoré dávali popradskí rodičia svojim prírastkom najčastejšie a posvietili sme si i na tie najnetradičnejšie rodičovské výbery.

Okrem krstného mena, teda mena, ktoré nám vyberú rodičia, ale chodíme po svete ešte a akýmsi puncom našich predkov, priezviskom. Aj vo väčšom meste, akým je Poprad, sa stane, že jedno priezvisko má celé množstvo nositeľov, ktorí pritom vôbec nemusia byť ani príbuzní.

Aké priezvisko vládne rebríčku najfrekventova­nejších v Poprade, sme zisťovali na Mestskom úrade v Poprade. Podľa informácií z mesta ide o priezvisko Bednár. Hneď za ním nasleduje priezvisko Bendík a prvú trojku uzatvára priezvisko Ivan. Do desiatky najčastejších priezvisk v našom meste ešte patria priezviská Kováč, Pitoňák, Baran, Kovalčík, Martinko, Mlynár a Zeman.

V druhej desiatke sú priezviská Rusnák, Korenko, Hudák, Klein, Šoltýs, Skokan a Závacký na rovnakej šestnástej priečke, potom Novák, Šoltis, Budzák a dvadsiate najčastejšie priezvisko v Poprade je Husár.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM