Komunálne voľby

Prešovský samosprávny kraj bude opäť viesť Majerský: Čo povedal po znovuzvolení? FOTO

V príhovore sa Majerský poďakoval volebnému tímu a všetkým kandidátom na poslancov, ktorí sa spolu s ním uchádzali o hlasy voličov.

Ilustračný obrázok k článku Prešovský samosprávny kraj bude opäť viesť Majerský: Čo povedal po znovuzvolení? FOTO
4
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Po zverejnení väčšiny hlasov začali v Prešove vo volebnom štábe Milana Majerského (KDH) s oslavami. Súčasný predseda Prešovského samosprávneho kraja (PSK) sa v príhovore poďakoval voličom za účasť vo voľbách.

Potvrdil, že aj podľa údajov, ktoré majú k dispozícii z jednotlivých okrskov, jeho náskok pred ďalším z kandidátov stále rastie.

„Budem pracovať pre všetkých ľudí a zároveň chcem pozvať do spolupráce všetkých zvolených poslancov, ktorí zložia poslanecký sľub. Chcel by som, aby sme tak, ako uplynulých päť rokov, našli spoločné slovo pri riešení problémov samosprávneho kraja. Samozrejme, nie sú to ešte konečné výsledky, ale verím, že trend bude pokračovať a moje víťazstvo bude potvrdené,“ uviedol Majerský. Z priebežných výsledkov, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR, vyplýva, že náskok Majerského pred Michalom Kaliňákom (Hlas-SD, Smer-SD, SNS, Aliancia) je na úrovni desiatich percent.

Majerský: Bola to súťaž

Doposiaľ už jednotlivé okrskové komisie spočítali takmer 90 percent hlasov.

V príhovore sa Majerský poďakoval volebnému tímu a všetkým kandidátom na poslancov, ktorí sa spolu s ním uchádzali o hlasy voličov.

Najväčšie poďakovanie venoval svojej manželke Miriam Lexmann.

„Celú kampaň som sa snažil viesť fér, chcel som predstaviť program, ktorý osloví voliča. Bola to súťaž a nie vždy hráte so súperom, ktorý dokáže byť tiež férový,“ zhodnotil Majerský kampaň.

Máme vážne problémy

Súčasný predseda kraja upozornil, že najprv bude potrebné schváliť rozpočet PSK a od toho sa budú odvíjať aj ďalšie vízie.

„Máme vážne problémy s energetickou krízou a nárastom cien. Ak dokážeme rozumne poukladať jednotlivé kapitoly v rozpočte, tak budeme môcť pristúpiť aj k rozumným rozvojovým programom,“ skonštatoval Majerský, ktorý sa o hlasy voličov uchádzal s podporou koalície KDH, Sme rodina, SaS a Za ľudí.

Okrem Majerského (koalícia KDH, Sme rodina, SaS a Za ľudí) sa o post predsedu PSK uchádzal Ján Bync (nezávislý), Michal Biganič (nezávislý), Michal Kaliňák (Hlas-SD, Smer-SD, SNS, Aliancia), Filip Kuffa (Život – národná strana), Milan Mazurek (Republika), Patrícia Reváková (Národná koalícia/Nezávislí kandidáti) a Ingrid Tomková (ĽSNS).

Zábery z centrály M. Majerského nájdete v priloženej fotogalérii.

Objektívom: Milan Majerský obhájil post prešovského župana
4
Galéria
Zdroj: TASR/Milan Kapusta

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM