Marcel Mojžiš Rôzne

Je to tu opäť! Pripravte sa na ďalší sneh, napadnúť môže až 20 cm

Zdá sa, že zima sa ani pri štarte nového týždňa nekončí. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal pre okres Poprad varovanie pred snežením. Napadnúť za pár hodín môže až 20 centimetrov snehu.

Ilustračný obrázok k článku Je to tu opäť! Pripravte sa na ďalší sneh, napadnúť môže až 20 cm
Zdroj: Dnes24.sk

Zima nie a nie odísť. Po hektickom minulom týždni, keď náš okres zasiahla kalamita v podobe vetriska so snežením, meteorológovia vyhlásili pre Popradský okres ďalšiu výstrahu. Odborníci na stránke shmu.sk nás varujú pred ďalším chumelením. Očakáva sa tu výskyt sneženia, pri ktorom miestami spadne 10 až 20 cm nového snehu.

„Uvedená výška predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity (dopravu a pohyb osôb). Predpokladaná výška nového snehu nie je v danej ročnej dobe a oblasti vyslovene výnimočná, no môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ upozorňujú meteorológovia. Výstraha prvého stupňa platí od dnes 15:00 hod. až do utorka rána. A to nie je všetko.

Na hrebeňoch Tatier sa navyše očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 20 – 26 m/s. „Táto rýchlosť predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity,“ vystríhajú odborníci zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM