Monika Vengrínová Iné športy

Jednoducho najlepší: Popradskí reprezentanti v kickboxe majstrami Slovenska, Európy i sveta

Jeden z najväčších galavečerov bojových umení na Slovensku už pozná svojich víťazov. Priniesol jedenásť zápasov o víťazné poháre a najmä tri opasky – majstra Slovenska, majstra Európy a majstra sveta. Všetky tri ostali v Poprade.

Ilustračný obrázok k článku Jednoducho najlepší: Popradskí reprezentanti v kickboxe majstrami Slovenska, Európy i sveta
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Zápasy v kickboxe podľa pravidiel K-1 a jeden zápas podľa MMA sledovalo v Aréne Poprad viac ako 1 400 divákov, vrátane toho najpovolanejšieho, prezidenta svetovej federácie WKN Stefana Carbera. Organizátorom akcie Simply The Best bol bývalý slovenský reprezentant a majster sveta v kickboxe Lukáš Body, ktorý bol s výkonmi svojich zverencov spokojný.

„Týmto chlapcom sa snažím dávať všetko, čo môžem, niekedy aj na úkor rodiny. Boli to naozaj dobré zápasy. Niektorí do toho išli viac s rozumom, iní menej. Škoda len Sama Hadzimu, možno to mohlo dopadnúť aj inak, ale história sa na to pýtať nebude. Ideme ďalej a dúfam, že budúci rok bude táto akcia ešte lepšia,“ povedal po jej skončení organizátor.

Najkratší zápas sa skončil natrhnutým obočím

Okrem Samuela Hadzimu, ktorý bojoval s maďarským kickboxerom Antoniem Habashom veľmi vyrovnaný zápas a napokon ho najtesnejším rozdielom prehral, sa v ringu predviedli i ďalší Popradčania, ktorým sa darilo o niečo lepšie. Denis Lamanec tak porazil Tomáša Guta z Nitry 3:0 na body a Denis Kušmírek Poliaka Adama Janasika, ktorého knokautoval už v prvom kole, keď mu natrhol obočie a Janasik v zápase nemohol pokračovať.

„Na tento zápas som sa veľmi tešil, ale nevyšlo to podľa mojich predstáv. Veľmi ma to mrzí, lebo som sa chcel ukázať pred rodičmi a kamarátmi. Naozaj som chcel, aby zápas trval dlhšie, ale samozrejme, s výsledkom som spokojný,“ prezradil bezprostredne po svojom zápase Denis.

V pyramíde sa viac darilo Slovákom

Divácky veľmi atraktívne boli zápasy pyramídy, v ktorých sa bojovalo o titul majstra Európy. Snáď najdramatickejší bol zápas medzi našim Tomášom Možným a Bulharom Vulevom, v ktorom si Tomáš v druhom kole výhrou K.O. vyslúžil účasť vo finále pyramídy. V druhom semifinálovom zápase sa takisto viac darilo Slovákovi, keď Radoslav Kulla porazil maďarského boxera Tibora Szokeho. V slovenskom finále napokon zvíťazil Košičan reprezentujúci popradský Kickbox Body Gym Tomáš Možný.

„Bulhar ma v prvom zápase skutočne prekvapil. Mal pekný úder, ktorý som nečakal. I hala stíchla. Ale som veľmi rád, že som to otočil a v druhom kole som ho porazil knokautom. Čo sa týka druhého zápasu, Rada poznám z rôznych sústredení, je to dobrý borec. Ja som sa ale snažil netlačiť sa dopredu, išiel som naňho takticky, snažil som sa využívať dlhé ruky, pomaličky ho bodovať a ísť za titulom. Po tomto opasku som strašne túžil a cielene som za ním išiel, dal som do toho fakt všetko. A veľmi sa z víťazstva teším,“ uviedol po vybojovanom titule majstra Európy zverenec Lukáša Bodyho.

Majstrovský titul obhájený

Najočakávanejším bol zápas o opasok a titul majstra sveta federácie WKN, ktorý obhajoval borec zo Štrby Pavol Garaj. Ten sa tento raz postavil proti Bulharovi Stefanovi Stankovovi. A i keď bol celý zápas v piatich kolách veľmi vyrovnaný, prevahu mal neustále Pavol. „Paľo boxoval veľmi rozumne. Je to skúsený borec, vidno, že má niečo odboxované. I svetový prezident uznal, že bol veľmi dobrý,“ povedal na margo svojho zverenca Lukáš Body.

Z úspešnej obhajoby majstrovského titulu mal radosť aj samotný Paľo. „Prvýkrát môžete prekvapiť, druhý raz to však musíte uistiť. V mojom prípade to bolo tento rok o čosi ľahšie, keďže minulý som bol po operácii kolena a majstrovský zápas bol pre mňa prvým po pol roku. Teraz som bol rozbehnutý a išlo to ľahšie. Snažil som sa ísť skôr z defenzívy a diváci možno videli, že súper pracoval viac. Ja sa však snažím boxovať práve tak, aby viac pracoval súper a ja dávam čisté údery, ktoré sú bodované. Netriafam zbytočne veľa úderov do krytu, ktoré nemajú efekt,“ dodal staronový majster sveta.

Výsledky zápasov

1. zápas K-1 do 81 kg: Dávid Stubjak (L. Mikuláš) vs. Erik Matejovský (Nitra) – 0:3 na body
2. zápas MMA do 88 kg: Jozef Wittner (Prešov) vs Tomáš Čopák (Michalo­vice) – víťaz Čopák na submission (škrtenie).
3. zápas K-1 do 79 kg: Denis Lamanec (Poprad) vs. Tomáš Gut (Nitra) – 3:0 na body (Denis vybojoval opasok majstra Slovenska)
4.zápas K-1 do 71 kg: Martin Navrátil (L. Mikuláš) vs. Michal Peczar (Bratislava) – 3:0 na body
5. zápas K-1 kg: Denis Kušmírek (Poprad) vs. Adam Janasik (Poľsko) – víťaz Kušmírek K.O.
6. zápas K-1 nad 91 kg – prvý zápas pyramídy o titul majstra Európy: Tomáš Možný (Poprad) vs. K. Vulev (Bulharsko) – víťaz Možný v 2.kole K.O. – prvý finalista
7. zápas druhé semifinále o európsky titul: Radoslav Kulla (Žilina) vs. Tibor Szoke (Maďarsko) – víťaz Kulla K.O. v 1.kole – druhý finalista
8. zápas: Miroslav Cingel (Žilina) a Piotr Liapich (Poľsko) – 3:0 na body
9. zápas K-1 do 63,5 kg: Samuel Hadzima (Poprad) vs. Antonie Habash (Maďarsko) – 1:2 na body
10. zápas finále pyramídy o titul majstra Európy: Možný vs. Kulla – víťaz Tomáš Možný
11. zápas očakávaný súboj o opasok svetového šampióna federácie WKN: Pavol Garaj (Poprad) a Stefan Stankov (Bulharsko) – víťaz Pavol Garaj

VIDEÁ S JEDNOTLIVÝMI ZÁPASMI ZVEREJNÍME ČOSKORO

Jednoducho najlepší: Popradskí reprezentanti v kickboxe majstrami Slovenska, Eur
1
Galéria
Jednoducho najlepší: Popradskí reprezentanti v kickboxe majstrami Slovenska, Eur
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM