Peter Klimant Správy

Jeseň v Tatrách praje turistom: Ceny klesli až o 30 percent a to nie je jediné pozitívum!

Vo Vysokých Tatrách je v súčasnosti ideálne obdobie na skvelú turistiku. Jeseň na horách je typická stabilnejším počasím, ďalekými výhľadmi, nepreplnenými horskými chodníkmi a väčším pokojom. K veľkým výhodám tohto obdobia patrí aj poriadny pokles cien oproti letu.

Ilustračný obrázok k článku Jeseň v Tatrách praje turistom: Ceny klesli až o 30 percent a to nie je jediné pozitívum!
Zdroj: TASR

„Vysokotatranské ceny klesli až do 30 percent oproti letným. Aktuálna sezóna je ideálna najmä pre rodiny s neškolopovinnými deťmi, seniorov aj všetkých tých, ktorí si chcú užiť farebnejšie Tatry,“ upozornila výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry Lenka Maťašovská.

Na svoje si podľa nej prídu v Tatrách všetky vekové kategórie, zdatní turisti aj tí menej nároční. Prístupné sú turistické chodníky po dolinách, výstupy na tatranské chaty, cesty k najkrajším tatranským plesám, ale aj tatranské vrcholy či dvojtisícové štíty i prechody cez tatranské sedlá. „Tí, ktorí si chcú užiť Tatry aj na dvoch kolesách, môžu využiť viac ako 300 kilometrov značkovaných trás,“ dodala Maťašovská.

Jeseň nezmenila nič ani na výhodách s kartou zliav Tatry Card. Vďaka nej turisti výhodnejšie cestujú lanovkami, električkami, využívajú služby akvaparku, člnkujú sa a môžu sa i lacnejšie najesť. „Tie najobľúbenejšie lokality pre turistov sú Hrebienok, odkiaľ môžu podnikať ľahšie či náročnejšie turistické výlety, a Skalnaté pleso. Deti môžu využiť tunajšiu novinku, indoor detský park Kamzíkovo, kde sa skvele zabavia aj sa tam uchýlia v prípade zmeny počasia,“ uzatvorila Maťašovská.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM