Peter Handzuš Rôzne

Jesenné upratovanie: Kedy budú kontajnery u vás?

Jesenné upratovanie v Poprade prebieha od 14. septembra. Obyvatelia Popradu už mohli odpad vynášať do veľkokapacitných kontajnerov v mestskej časti Stráže a JUH V a VI. Do piatku sú ešte kontajnery pristavené vo Veľkej a na Kvetnici. Potom sa bude up

JUH I, II – 28.09.12 – 05.10.12 parko­visko bytový dom Antimón za bytovým domom Váh za bytovým domom Bárium

Spišská Sobota – 28.09.12 – 05.10.12 ul. B. Němcovej (UNIMO) pri ZŠ ul. Košická pri cintoríne Sobotské námestie Nižany (pri mostíku) ul. Gattingerova

Západ – 12.10.12 – 19.10.12 ul. 29. Augusta pred bytovým domom Šípka za cestnými stavbami garáže (pri Hoteli Olympia)

Matejovce – 12.10.12 – 19.10.12 ul. Puškinova ul. Bezručova / J. Kráľa Továrenská štvrť ul. Allendeho pri garážach Matejovské námestie ul. Lidická

Staré mesto – 19.10.12 – 26.10.12 ul. Hviezdoslavova ul. Levočská Ul. Sadová ul. Banícka ul. Popradskej brigády ul. Bernolákova ul. Murgašova ul. Okružná (garáže)

JUH III – 19.10.12 – 26.10.12 ul. Suchoňova ul. Jesenná ul. Záborského

Mesto Poprad na svojej webovej stránke upozorňuje, že pristavené veľkoobjemové kontajnery VOK sú určené pre občanov mesta, nie pre podnikateľské subjekty, ktoré sú povinné zbavovať sa odpadov zo svojej činnosti v súlade so zákonom a na vlastné náklady.

VOK-y sú určené pre o bčanov, ktorí sa prostredníctvom nich môžu bezplatne zbavovať drobného stavebného odpadu a objemového odpadu (napr. staré nábytky, okná dvere a pod).

Počas jesenného upratovania sa môžu občania mesta bezplatne zbavovať aj konárov z údržby záhrad, ktoré však nesmú byť ukladané do VOK-v, ale vedľa nich, nakoľko sú následne drvené a drevná štiepka zhodnocovaná pri údržbe verejnej zelene.

Do VOK-ov nesmú byť ukladané stavebné odpady (tie musí stavebník v súlade so stavebným rozhodnutím na vlasné náklady uložiť na riadenej skládke a mať doklad o jeho likvidácii), elektroodpad, tráva, lístie, nebezpečný odpad a pod.

Veľkobjemných odpadov, drobných stavebných odpadov, elektroodpadov, trávy, lístia, skla a pod. sa môžu občania celoročne zbavovať v zbernom centre na L. Svobodu v Poprade.

Poprad24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM