Peter Handzuš Kultúra

Jesenný koncert: Konzervatoristi potešili nielen seniorov

V nedeľu 13. októbra sa o 11:00 stal kostol sv. Jána Krstiteľa v Liptovskej Tepličke a o 15:00 aj farský kostol sv. Jána Apoštola v Poprade – Veľkej dejiskom Jesenného koncertu.

Ilustračný obrázok k článku Jesenný koncert: Konzervatoristi potešili nielen seniorov
Zdroj: Dnes24.sk

Študenti konzervatórií v Žiline a Bratislave, a VŠMU v Bratislave, sa koncertom pri príležitosti októbrových osláv Mesiaca úcty k starším, rozhodli darovať nielen seniorom svoj hudobný darček v podobe operného spevu.

„Koncertom sme im chceli vyjadriť vďaku a úctu za múdrosť, láskavosť a trpezlivosť, za všetky rokmi nadobudnuté skúsenosti, ktoré sa nám snažia odovzdať, za náruč, ktorá je vždy otvorená a pripravená poskytnúť nám pocit bezpečia a domova,“ povedala Popradčanka Miriama Trembáčová, študentka 5. ročníka Konzervatória v Žiline.

Na koncerte svoje umenie predviedli: Miriama Trembáčová (5. ročník Konzervatória v Žiline), Erik Macko ( 3. ročník Konzervatória v Žiline), Miroslava Fernezová (4. ročník Konzervatória v Žiline), Pavla Hudzíková (4. ročník Konzervatória v Bratislave) a Terézia Paruleková (2. ročník VŠMU v Bratislave)

Prítomní si mohli vypočuť árie: M. S. Trnavský – Ružičky a Večerná modlitba, Antonín Dvořák( z cyklu Cigánske melódie) – Když mne stará matka, Antonín Dvořák (z cyklu Biblické písne) – Spívejte Hospodinu, Cézar Franck – Panis Angelicus, P.I. Bajan – Žádný neví co je láska
Giovanni Battista Pergolesi( z diela Stabat Mater) – O quam tristis, Quando Corpus, Amen.

Jesenný koncert konzervatoristov v Poprade
12
Galéria
Jesenný koncert konzervatoristov v Poprade
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM