Peter Handzuš Iné športy

Jozef Ninis v Sigulde desiaty. Vyrovnal svoje maximum

Slovenský reprezentant v sánkovaní Jozef Ninis obsadil na štvrtom podujatí Svetového pohára v lotyšskej Sigulde cenné desiate miesto so stratou 0,741 na Rusa Alberta Demčenka a vyrovnal svoje doterajšie maximum z februára tohto roka.

Ilustračný obrázok k článku Jozef Ninis v Sigulde desiaty. Vyrovnal svoje maximum
Zdroj: TASR

Po prvom kole bol zverenec trénera Ľubomíra Micka dokonca na siedmej priečke a mal na dosah životný úspech. V druhom kole vinou pomalšieho štartu klesol o tri pozície, no druhýkrát v kariére sa dostal do Top ten.

„S pretekmi som spokojný, ale škoda pokazeného štartu v druhej jazde. Ani vrchná časť nebola celkom čistá. Desiate miesto je pekné, no siedme alebo ôsme by bolo super,“ povedal Ninis.

Demčenko triumfoval pred dvojnásobným olympijským šampiónom Talianom Arminom Zöggelerom a držiteľom zlata z Vancouveru 2010 Nemcom Felixom Lochom, ktorý je naďalej na čele celkového poradia.

Tréner Mick vyslovil s vystúpením Ninisa spokojnosť, mrzel ho však nevydarený začiatok druhej jazdy. „Jožko potvrdil, že mu dráha v Sigulde naozaj sedí. Jazdí tu veľmi rád a prakticky každý rok atakuje najlepšiu desiatku. Hnevá ma však, že v druhom kole neustále opakuje tú istú chybu na štarte. Hodí sa do saní, stratí stotinky a časovú stratu sa mu už potom nepodarí dohnať. Prvá jazda bola dnes z jeho strany výborná a mal na to, aby skončil lepšie ako desiaty,“ povedal Mick.

V štafetách sa nám nedarilo

Nemecké kvarteto sánkarov v zostave Natalie Geisenbergerová, Felix Loch, Tobias Wendl, Tobias Arlt triumfovalo v súťaži štafiet na podujatí Svetového pohára v lotyšskej Sigulde. Druhí skončili Taliani a tretí Rusi.

Slovenská štvorica v zložení Viera Gbúrová, Jozef Ninis, Ján Harniš, Branislav Regec súťaž nedokončila.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM