Pavol Krupka Kultúra

Jubilejná výstava v Spišskej Sobote: V knižnici sa prestavujú mladí výtvarníci z popradskej ZUŠ-ky

Vždy v mesiaci marec sa v Podtatranskej knižnici v Spišskej Sobote predstavujú žiaci výtvarného odboru najstaršej popradskej ZUŠ-ky. Ich práce, inšpirované najmä rozprávkou, zdobia priestory starobylej budovy od piatku, a to po jubilejný dvadsiaty raz.

Ilustračný obrázok k článku Jubilejná výstava v Spišskej Sobote: V knižnici sa prestavujú mladí výtvarníci z popradskej ZUŠ-ky
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Bolonebolo – tak nazvali pedagógovia ZUŠ na Štefánikovej ulici v Poprade výstavu, ktorej vernisáž sa uskutočnila v piatkový podvečer. Diela talentovaných mladých výtvarníkov po dvadsiaty raz oživujú priestory oddelenia umenia Podtatranskej knižnice v Spišskej Sobote. Deti sa pri svojej tvorbe inšpirujú rozprávkovými príbehmi alebo vlastnou fantáziou. Využívajú pritom rôzne techniky, od klasickej maľby cez grafiku až po mixmédiá. Výsledkom sú dvojrozmerné i trojrozmerné výtvarné práce, tematicky pestré a nápadité. V Spišskej Sobote sa otvorila vlastne len prvá časť tohtoročného projektu, o dva týždne vystavia svoje práce ďalší žiaci, a to vo vstupných priestoroch Domu kultúry. Podtatranská knižnica v Poprade a umelecká škola vzájomnú dvadsaťročnú spoluprácu oceňujú a zaznelo to aj na piatkovej jubilejnej vernisáži. Zuškári ukázali aj iné druhy umenia, na husliach zahrali žiačky Zojka a Inka Paľové a s príbehom dvoch zajacov, ktorí sa nechtiac ocitli v jednom klobúku, prišli žiačky literárno-dramatického odboru Anička Slovjaková a Katka Závacká.

Vernisáž jubilejnej výstavy sme zachytili aj kamerou, vo videu sa dozviete aj podrobnosti ďalšie informácie z úst výtvarného pedagóga Vlada Leštacha.

Jubilejná výstava v Spišskej Sobote
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM