Martin Sýkora Kultúra

Juraj Jakubisko sa vracia na miesto činu: Perinbaba II opäť v Kežmarku

Po úspešnom natáčaní pokračovania legendárnej rozprávky sa pod Tatry vracia rovnako legendárny režisér. Juraj Jakubisko si pre natáčanie opäť vybral Kežmarok.

Ilustračný obrázok k článku Juraj Jakubisko sa vracia na miesto činu: Perinbaba II opäť v Kežmarku
Zdroj: TASR

Perinbaba si Kežmarok obľúbila

V piatok 13. Kežmarok privítal vzácnu návštevu – filmového režiséra Juraja Jakubiska s asistentmi, ktorí prišli dohodnúť termín ďalšieho natáčania Perinbaby 2. Už budúci mesiac ožije Drevený artikulárny kostol dejom rozprávky, tento krát sa tu bude konať svadba. A aj komparzisti si prídu na svoje.

„Po natočení vianočného trhu, ktorý vo februári Jakubiskovci filmovali na Kostolnom námestí v Kežmarku sa opäť vracajú. Už v polovici novembra budú točiť v Drevenom artikulárnom kostole svadbu Jakubkovho syna, ale aj niektoré scény v uliciach mesta. Dokopy 40 komparzistov si opäť bude môcť zahrať svoju malú rolu,“ informovala komunikačná manažérka mesta Kežmarok Zuzana Šlosárová.

Perinbaba II 10/2017
13
Galéria
Zdroj: TASR

Kde to začalo, tam sa to aj skončí?

Legendárny režisér neohlásil svoj návrat do Kežmarku náhodou. Natáčania v historickom kráľovskom meste dobre pozná, keďže tu už niekoľko klapiek padlo.

„V Kežmarku je príjemné prostredie, sú tu príjemní ľudia. Som rád, že som sa opäť vrátil. Som skoro Spišiak, toto je krásna oblasť. Som rád, že som sa narodil na takej úrodnej pôde ako je Spiš. Žijú tu temperamentní ľudia, čo nie je agresivita, ale je to schopnosť. Pozdravujem všetkých divákov. Myslím, že predpremiéra filmu bude práve v Kežmarku a všetkých na ňu včas pozvem. Tu sme začali Perinbabu 2 natáčať a tu aj začne cesta hotového filmu do sveta,“ povedal filmový režisér Juraj Jakubisko.

Zdroj: Mesto Kežmarok
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM