Peter Handzuš Iné športy Iné športy

K_CORP Poprad prehral s Košicami o gól. Hostia lepšie využili vypracované šance

FC K_CORP Poprad odohral v sobotu kvalitný zápas proti Grizzly Slovakia Košice. Nebyť maródky v tíme domácich, výsledok mohol byť pre Popradčanov priaznivejší.

Ilustračný obrázok k článku K_CORP Poprad prehral s Košicami o gól. Hostia lepšie využili vypracované šance
Foto: Peter Handzuš

Tréner Tomáš Sabo musel siahnuť pred zápasom k viacerým zmenám v zostave, popri dlhodobo zranených hráčoch deň pred zápasom k maródom pribudol aj Mário Tropp. Naopak do tímu v minulom týždni pribudol Peter Melek, bývalý hráč BULDOGS Poprad. Oba tímy začali od začiatku hrať opatrne, hľadali si cestu k bráne, avšak obrany na čele s brankármi stáli pevne na svojich miestach. Tak to trvalo až do 13. minúty, keď K_CORP prvýkrát inkasoval. O štyri minúty na to Popradčania opäť inkasovali. Ešte v tej istej minúte však Marek Badzík strelou po zemi k pravej žrdi konečne prestrelil reprezentačného gólmana Košíc Erika Klemu a do kabín sa odchádzalo za stavu 2:1 pre hostí.

V druhom polčase chceli Popradčania zápas čo najskôr zvrátiť, no obrana Košíc stála na pevných základoch. Nanešťastie opäť veľmi skoro inkasovali a rozdiel bol opäť dvojgólový. Po krásnej individuálnej akcii Petra Meleka keď sa preštrikoval cez troch hráčov súpera a individuálne zakončil do hornej časti brány bolo na našej lavičke opäť veselšie. No prišli chvíle Košičanov, keď v rozpätí troch minút strelili dva góly. Tréner Sabo urobil zmeny v zostave výsledkom čoho bol gól Arbena Hazrolliho po strele z troch metrov, keď košický gólman nemal nárok zasiahnuť. Popradčania stále prehrávali o dva góly. V záverečnej power play zavreli súpera pred jeho pokutové územie no gólom Monku stiahli náskok iba rozdiel jedného gólu.

Richard Bačo (tréner Grizzly Košice): „Som veľmi rád, že sme tu vyhrali a odčinili prehru v Bardejove. Boli sme lepší vo využívaní šancí, premenili sme ich a dobrou obranou sme veľmi nepúšťali Poprad, vedeli sme približne čo hrajú, zatvárali sme stred, aby nemohli hrať cez pivotov, niekedy sa nám to nedarilo, ale robili sme aj chybičky, preto bol výsledok taký vyrovnaný.“

Tomáš Sabo (tréner FC K_CORP POPRAD): „K tomu, aby sme súpera zdolali nám v podstate chýbali hráči. Naši nosní hráči, ale na to sa nechcem vyhovárať, pretože v športe je to bežné, že sa hráči zrania, majú nejaké iné povinnosti, kedy nemôžu nastúpiť, takže toto nám v dnešnom zápase chýbalo. Chcem pogratulovať súperovi k víťazstvu, pretože napriek tomu, že sme sa snažili robiť niečo s tým výsledkom, nakoniec sme aspoň skorigovali na rozdiel jedného gólu.Skúsili sme hru bez brankára, či sa niečo nepodarí, chlapci to tam tlačili, možno kúsok šťastia na konci, ale v podstate ľahko prišli Košice k vedeniu a svojou skúsenosťou a dobrou obranou si to postrážili. Chýba nám v prvom rade iIlan Barabas, potom Majo Tropp, bolo vidno, lebo bratská spolupráca Troppovcov je na slušnej úrovni v tejto súťaži a to bolo poznať, že Aďo sa nedostával k svojim veciam, pretože je zohratý s Majom a Majo mu vytvára šance, ktoré on zakončuje. Lukáš Alexa nám v bráne nechýbal, Paťo Rušin si dobre zastal svoje miesto, chytal dobre aj napriek piatim inkasovaným gólom, tri dostal z dorážky. Neubránili sme jednoducho hráčov súpera.“

FC K_CORP POPRAD – GRIZZLY KOŠICE 4:5 (1:2) Góly: Badzík, Hazrolli, Monka, Melek – Majoroš, Seman, Bito, Pechy, Hegeduš

FC K_CORP Popra - Grizzly Slovakia Košice
31
Galéria
Foto: Peter Handzuš
Zdroj: pfl.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM