Monika Vengrínová Správy

Mimoriadne opatrenia pre kalamitu: Parkovanie zadarmo, smetiarov sa nedočkáte!

Pre kalamitnú situáciu na cestách sa mesto rozhodlo nevyberať parkovné na inak platených parkoviskách na území Popradu. Tiež z dôvodu nepriaznivých poveternostných podmienok bude pre dnešný deň pozastavený vývoz odpadu.

Ilustračný obrázok k článku Mimoriadne opatrenia pre kalamitu: Parkovanie zadarmo, smetiarov sa nedočkáte!
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

Kvôli sťaženej dostupnosti na platených parkoviskách môžu obyvatelia a návštevníci parkovať po celý dnešný deň zadarmo. Závory budú otvorené a parkoviská sa budú priebežne dočisťovať.

V dôsledku nepriaznivých poveternostných podmienok sa dnes nedočkáte ani smetiarov. Vývoz odpadu mesto pozastavilo a harmonogram posunulo o jeden deň. „V súčasnosti pomáha čistiť stanovištia kontajnerov päťdesiat ľudí na VPP, aby mohol byť vývoz už zajtra zrealizovaný. Zároveň žiadame obyvateľov mesta o trpezlivosť a zhovievavosť na cestách, keďže čistenie ulíc a ciest je v týchto podmienkach náročné,“ vysvetľuje situáciu komunikačný manažér Popradu Marián Galajda.

AKTUALIZOVANÉ: Pretože stále neprestáva snežiť a situácia na cestách sa nezlepšuje, do odstraňovania snehu z ciest a chodníkov v Poprade bol nasadený v poradí osemnásty mechanizmus. Ide o veľký univerzálny nakladač, ktorý zamieril do mestskej časti Veľká. „Ľudia a technika budú v nasadení nonstop aj počas nočných hodín, keď bude so snehom bojovať posilnená nočná zmena pracovníkov Správy mestských komunikácií v Poprade,“ dodáva Galajda.

Kalamita v Poprade
31
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM