Martin Sýkora Rôzne

Kam cez víkend? Pozrite si prehľad top podujatí, na ktoré sa môžete tesiť!

Letné prázdniny už klopú na dvere! Nachádzajúci víkend bude typicky letný. Organizátori pripravili pre Podtatrancov niekoľko zaujímavých podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Kam cez víkend? Pozrite si prehľad top podujatí, na ktoré sa môžete tesiť!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Dni mesta spojili program s komunitným festivalom

V podtatranskom meste Svit do soboty 24. júna konajú Dni mesta v spojení s tretím ročníkom komunitného festivalu SVIT.kom. Tento rok sa tie dve akcie spojili premiérovo.

„Na základe skúseností z minulých ročníkov sme sa rozhodli spojiť komunitný festival SVIT.kom s najvýznamnejším podujatím, ktoré sa vo Svite uskutočňuje každoročne, a to s Dňami mesta Svit,“ uviedla PR manažérka mesta Svit Lenka Faixová. Ako ďalej doplnila, cieľom je zvýšiť kvalitu a popularitu obidvoch podujatí a pripraviť program tak, aby si každý návštevník prišiel na svoje. „V sobotu v dopoludňajších hodinách bude priestor patriť prezentácii komunít mesta Svit, remeselníkov a producentov domácich potravín v rámci komunitného festivalu SVIT.kom, ktorá bude sprevádzaná výtvarným plenérom za priamej účasti divákov a kultúrnym programom miestnych umeleckých kolektívov a škôl,“ uviedla Faixová. Návštevníci počas festivalu nájdu výstavu zvierat či remeselnej tvorby.

Novinkou festivalu bude nultý ročník súťaže vo varení gulášu s názvom Svitská vareška. Počas dňa je pre návštevníkov pripravený program. „Deti poteší divadielko Paci–Pac, pre starších to bude vystúpenie pop-rockovej kapely Head ‘n’ Heel či muzikálová klasika Na skle maľované. Zahrá rocková kapela Atmosferik a hviezdou večera bude speváčka Barbora Švidraňová a Basie Frank Band,“ uzavrela PR manažérka mesta.

Foto: Peter Handzuš

SFS priblížia históriu zvonenia v regióne

Hlavný program Festivalu Spišské folklórne slávnosti (SFS) sa uskutoční počas víkendu (24. – 25.6.) neďaleko Spišského Podhradia. „Na festivale Spišské folklórne slávnosti otvárame pre vás naše srdcia a tie vaše naplníme ľudovými zvykmi a tradíciami nášho Slovenska a regiónu,“ povedala na margo festivalu Vladimíra Barbuščáková, riaditeľka Spišského osvetového strediska v Spišskej Novej Vsi, ktoré je hlavným organizátorom slávností. Sobotné otvorenie s názvom Vitajce bude spojené s vystúpením poľského súboru Zespól Folklorystyczny Vrzos z mesta Ogrodzienec. „Ďalší program ponúkne divákom vystúpenia s názvom Naši najlepší, kde sa predstavia víťazi jednotlivých regionálnych súťaží,“ priblížila Barbuščáková. Návštevníci sa budú môcť zapojiť do interaktívnej školy tanca. „Naučia sa jednoduché typy tancov pod vedením tanečníkov a hudobníkov z Košíc. Program bude večer pokračovať pri tancovačke,“ doplnila.

V nedeľu sa návštevníci slávností dozvedia históriu zvonenia na Spiši. „Podvečer spríjemní koncert hudobného zoskupenia Karpaton a Michal Smetanka. Zaujímavosťou bude aj Drevené divadlo s konským záprahom,“ priblížila riaditeľka. Počas víkendu nebude pod Spišským hradom chýbať jarmok remesiel či výstava historických fotografií.

Zdroj: Sport Club R.M.

Tatra Cross Run 2017

Druhý ročník terénneho prekážkového behu Tatra Cross Run v nádhernom podtatranskom prostredí v Tatranskej Štrbe organizuje Sport Club R.M. v spolupráci s penziónom Medvedica. „Ide o vyše 8 kilometrov km dlhý prekážkový beh v krásnom podtatranskom prostredí s vyše 20-timi prekážkami,“ uviedol Roman Mihočka.

Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

V Poprade sa nudiť nebudete

Radnica pripravila pre Podtatrancov pestrý víkend. Či už juniáles alebo rôzne atrakcie určite nenechajú ľudí doma.

Sobota

10:00 Námestie sv. Egídia v Poprade
KÚZELNÍK WOLF

Kúzelník Wolf pretavil svoje schopnosti pracovať s deťmi, ktoré mu v roku 2007 v ankete Zlatý Amos vyniesli titul Najobľúbenejší učiteľ Slovenska, do predstavení plných gagov a zábavy. Kúzelník sa v nich zároveň snaží o interaktívny prístup, deti sa do vystúpení neustále zapájajú čarovaním, hrou a rôznymi zaklínadlami.

14:00 areál Základnej školy A. V. Scherfela v Poprade – Veľkej
JUNIÁLES

Mesto Poprad, Klub Veličanov a ZŠ s MŠ A.V. Scherfela, Poprad – Veľká všetkých srdečne pozývajú na program plný športu, kultúry a zábavy v podaní DFS VENČEK, repeťáka DUŠANA GRÚŇA, ľudovo-úsmevno-zábavnej skupiny BRAVO a hudobnej skupiny STAR.

Nedeľa

15:00 Námestie sv. Egídia v Poprade
ROBO KAJZER & PETER MELUŠ / DFS VENČEK

Záruka dobrej nálady! Majstri gagov a hovoreného slova. Humoristi, imitátori a speváci. Ich vystúpenia sú prerušované spontánnym potleskom a smiechom publika. Záruka dobrej nálady! Vo vystúpení sa strieda humorné hovorené slovo s paródiami známych piesní, imitácie známych hercov, spevákov, politikov, dokonca aj režisérov a anonymných postáv (Laco, Deži, veštica Hedviga). Popradský DFS Venček zachováva ľudové tradície z oblasti Východoslovenského regiónu. Pravidelne sa zúčastňuje rôznych festivalov, folklórnych slávností a postupových prehliadok, kde získal už nejedno pekné ocenenie za nápaditosť témy a zaujímavé spracovanie detskej hry.

Foto: Martin Sýkora / Zdroj: Dnes24.sk

Tatranci s kosami a lampiónmi

Sobota

10:00 – 15:00 Tatranská Lomnica – jazdecký areál
KOSENIE POD TATRAMI

1. ročník celoslovenskej súťaže v kosení ručnou kosou v kategóriách deti, ženy a muži do 60 a nad 60 rokov. Bohatý sprievodný program. Účinkujú: ľudové hudby BYSTRIANKA, KOŠUĽA A VÝCHODŇARSKE ŠARKANICE.

17:30 Tatranská Lomnica – Zraz pred Základnou školou
LAMPIÓNOVÝ SPRIEVOD

Každé dieťa, ktoré si donesie lampión, dostane sladkú odmenu.

19:00 Tatranská Lomnica – futbalové ihrisko
TATRANSKÁ JÁNSKA VATRA

Príjemný letný večer s hudbou a občerstvením.

Nedeľa

16:00 Tatranská Lomnica – centrálny mestský park
19:00 Nový Smokovec – areál Kúpeľov a.s.
UMENIE Z LOTYŠSKA

Kombinovaný show program zostavený z vystúpení viacerých umelcov. Účinkujú: Cirkusová škola JAUNIBA, tanečníci baletu a speváčka VASILISA, sólistka Divadla opery a baletu v Rige.

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM