Peter Handzuš Rôzne

Kam za Dňom detí?

Deň detí oslávia aj v Tatrách, pripravená je cesta rozprávkovým lesom.

Vo Vysokých Tatrách sa môžu deti na oslavu svojho dňa tešiť v piatok (3.6.) a v sobotu (4.6.). Mesto pripravilo množstvo zaujímavých podujatí, jedným z nich je tzv. MDD pre školákov, ktorý sa uskutoční v piatok v Tenis Centre v Tatranskej Lomnici.

Mestský úrad vo Vysokých Tatrách informoval, že pripravený je ranný koncert spevákov z minuloročných súťaží Superstar a od 10.00 h program pokračuje prezentáciou záchranných zložiek. Svoju prácu deťom z tatranských základných škôl predvedú policajti, hasiči, vojaci, ale aj horskí záchranári a samaritáni. Všetko sa to odohrá na lúke pred hotelom Morava v Tatranskej Lomnici.

Poobede bude program pokračovať v Hornom Smokovci na Horolezeckej chate, kde od 14.00 h môžu deti vidieť rôzne horolezecké filmy a o svojich dobrodružstvách bude rozprávať aj horolezec Martin Heuger. Okrem toho sa deti môžu dosýta vyblázniť na preťahovaní lanom či skákaní a pripravené je aj kreslenie na asfalt.

Počas soboty (4.6.) si budú môcť deti užiť veľa zábavy aj na Štrbskom Plese. Jednou z pripravených atrakcií je dobrodružná hra pre všetky vekové kategórie, a to tzv. Cesta rozprávkovým lesom. „Deti absolvujú skryté záhady lesa a každé dieťa potom získa zadarmo žetón na atrakcie v Mini Tatralandia parku, kde si môžu zaskákať na trampolíne, zajazdiť na autíčkach, motorkách, alebo povoziť sa na mini loďkách,“ priblížila Lenka Maťašovská, brand manažér Vysoké Tatry, Štrbské Pleso. Okrem toho sa môžu previesť aj na lanovke Solisko zdarma.

Chata pod Soliskom sa v tento deň premení na veľkú pirátsku loď a deti budú môcť ochutnať aj pirátske parené buchty, či odfotiť sa s medveďom. O 15.00 h je pripravené v hoteli FIS na Štrbskom Plese aj bábkové divadlo Danka a Janka. „Detičky, ktoré budú mať veľa energie, si môžu zaskákať na skákacom hrade,“ doplnila Maťašovská. V prevádzke budú lanovky Solisko, na Hrebienok i na Skalnaté pleso. V Tatranskej Lomnici na svahu sa môžu deti tešiť na svoju oslavu na budúci víkend (11. a 12. júna).

Deň detí na sobotu pripravila aj obec Štrba v spolupráci so Športovým klubom Štrba, Základnou školou (ZŠ) Štrba a Olympijským klubom Vysoké Tatry. V tejto tatranskej dedinke sa bude odohrávať Deň detí a športu. Z Obecného úradu v Štrbe informovali, že podujatie sa začne o 9.00 h na Športovom štadióne v Štrbe 26. ročníkom bežeckej štafety 100 × 1000 metrov.

Účasť na podujatí prisľúbili známi olympionici a významné osobnosti z oblasti športu. Po skončení štafety je pripravená aj autogramiáda. O 13.00 h budú ocenení aj najlepší športovci obce za uplynulú sezónu. Po prvý raz sa tak stane za účasti širokej verejnosti. Medzi ocenenými budú Pavol Hurajt, Martin Bajčičák, Miroslav Jambor, Ivan Bátory, kickboxer Pavol Garaj, kulturista Dominik Zmena, bežci na lyžiach a do galérie osobností športu bude uvedený tréner futbalového A-mužstva Milan Sabo.

Pre deti sú pripravené súťaže, sladkosti, drobné darčeky, maľovanie na tvár, cukrová vata a rôzne nafukovacie atrakcie. Žiaci ZŠ z okolitých dedín a deti z Detského domova Liptovský Hrádok si zase svoje sily zmerajú vo futbale. Country skupina Rasťa Cuníka bude dopĺňať atmosféru svojou veselou hudbou.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM