Simona Ivančáková Rôzne Rôzne

Kameraman z Popradu o zvláštnych požiadavkách mladomanželov: Príhody, na ktoré len tak nezabudne!

Keď sú zaľúbenci za každú zábavu, tak svadobný kameraman môže skončiť počas ich veľkého dňa aj na čapovanom pive s nevestou. Michal Maťašovský sa ako kameraman svadobných videí stretol so všeličím. Na niektoré požiadavky mladomanželov ale tak skoro nezabudne...

Ilustračný obrázok k článku Kameraman z Popradu o zvláštnych požiadavkách mladomanželov: Príhody, na ktoré len tak nezabudne!
Zdroj: Dnes24.sk

Popradčan Michal Maťašovský zažil viac svadieb než mnohí z nás. Avšak nie ako svadobčan, ale s kamerou na pleci. Natáčanie dňa D podľa jeho skúseností nie je žiadna nuda a mladý kameraman sa už stretol so zaujímavými vecami.

Michal sa ako kameraman pohybuje najmä v okolí Popradu, Tatier a Spišskej Novej Vsi. „Ak si ma zavolajú mladomanželia aj z väčšej diaľky, tak nemám problém prísť kamkoľvek. Jedna z vecí, ktoré mám na svojej práci rád je práve to, že mi dáva možnosť spoznávať stále nové miesta, nových ľudí. Preto som rád, keď môžem ísť aj mimo región,“ povedal kameraman Michal Maťašovský. V rámci práce sa zatiaľ dostal najďalej do Senca a Šale.

Láka ho nakrúcanie v Ľadovom dóme

Priznal, že najviac sa mu páčia svadobné obrady, ktoré sú pod holým nebom. „Rád spomínam na obrad na terase vedľa jazera alebo svadbu na “americký štýl” v záhrade domu. U nás je zatiaľ takýchto svadieb veľmi málo. Asi preto, že počasie je pod Tatrami nevyspytateľné,“ povedal Michal. Svoje čaro však majú aj mnohé kostoly. Z nich sa mu veľmi páčil drevený kostolík v obci Hraničné neďaleko poľských hraníc.

„Za netradičné považujem stále aj zábery z výšky. Som rád, keď je občas možnosť vyliezť na nejakú kostolnú vežu alebo strechu, prípadne sa povoziť v limuzíne. Väčšinou však u svadobných párov prevládajú tradičné miesta,“ uviedol. Poznamenal, že na výrobu svadobných klipov sú medzi mladomanželmi pod Tatrami najobľúbenejšie Štrbské Pleso, Spišský hrad a námestie v Spišskej Sobote. „Veľkým lákadlom je pre mňa nakrúcanie v Ľadovom dóme na Hrebienku. Verím, že ma nejaký pár túto zimu osloví,“ vyjadril svoj sen kameraman spod Tatier.

Medzi mnohými svadbami, ktoré sa navždy zachovali vďaka jeho videozáznamu sa nájdu aj také, ktoré sa od iných odlišujú. Sú netradičné, či už svojimi požiadavkami na realizáciu či samotným prostredím, v ktorom sa odohrávajú. „Jeden ženích sa venoval motocrossu a spolu s partiou chalanov išli na odobierku k neveste v sprievode na motorkách. Bolo to veľmi veselé nakrúcanie. Zábery sme robili zo štvorkolky idúcej pred nimi,“ zaspomínal si na jednu netradičných svadieb.

Užil si aj čapované pivo s nevestou

A azda ešte veselšiu príhodu má z inej svadby. „Ďalším netradičným miestom bola taká pravá dedinská krčma, kde ženích sem tam zvykne zájsť na jedno. Mladomanželia tam chceli mať pár záberov a tak vznikol zaujímavý kontrast. Zároveň sme spojili aj príjemné s užitočným. Veď každý deň nemá človek možnosť dať si uprostred horúceho dňa jedno čapované s nevestou v šatách. A to dokonca v jej svadobný deň,“ uviedol Michal.

A ktoré video patrí k najnetradič­nejším, ktoré sa Michalovi podarilo doteraz nafilmovať? „Vzniklo asi pred dvoma rokmi, keď bola populárna pesnička Happy a na internete sa objavovali jej rôzne verzie. Mladomanželia si povedali, že svadobné Happy ešte nevideli, tak že chcú mať svadobné happy video. Malo dokonca dve verzie. Prvú verziu sme nakrúcali vopred a premietala sa na svadobnej hostine. Následne ľudia na svadbe na túto pesničku tancovali a nakrútilo sa pokračovanie,“ dodal na záver kameraman Michal Maťašovský.

Foto: archív M. Maťašovský

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM