Marián Handzuš Hokej

Kamzíci deklasovali vlkov

Popradčania si konečne dali pozor na obranu a v Žiline získali tri body po výhre 5:0. Hetrikom sa blysol Kuľha, pričom mu nebol uznaný štvrtý gól a čisté konto vychytal Melicherčík.

MsHK Žilina – HK AutoFinance Poprad 0:5 (0:4, 0:1, 0:0) Góly: 9. Kuľha (A. Novotný, Vandas), 11. Kroták (Vaic, Velebný), 11. Balán (D. Brejčák, Vandas), 16. Kuľha (A. Novotný, R. Rapáč), 27. Kuľha (Kroták, D. Brejčák), vylúčení: 9:9 na 2 min, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:1, rozhodovali: Gašparík – Rovenský, Snášel, 806 divákov.

Do zápasu vstúpili aktívnejšie domáci. Sivák a ani Michal Hreus však v dobrých pozíciách Melicherčíka neprekonali. V polovici úvodného dejstva prišla gólová smršť zverencov trénera Jaška. Skóre stretnutia otvoril v 9. minúte v početnej výhode Kuľha. O 112 sekúnd zvyšoval na 2:0 Kroták a hneď po rozohrávke pridal tretí gól Balán. Murína v bráne vlkov nahradil Laco, ktorý si čistý štít udržal len do 16. minúty. Svoj druhý presný zásah v zápase zaznamenal Kuľha.

Aj do druhej tretiny nastúpili Popradčania s chuťou. Po chybe domácej obrany sa Kroták ešte nepresadil, ale v 27. minúte práve z jeho práce ťažil Kuľha a dorazením puku za Lacov chrbát zaznamenal hetrik. Aj v ďalšom priebehu mali kamzíci prevahu. Pokusy Rapáča, Krotáka a Vaica tentoraz strážca žilinskej svätyne zlikvidoval. Žltozelení výraznejšie pohrozili až v presilovej hre v závere druhej časti, ale Sivák a ani Hreus pred Melicherčíkom neuspeli.

Vo vylúčeniami rozkúskovanom úvode tretieho dejstva zaujali len pokusy Smotrilu a Devečku, s ktorými si gólman Popradu poradil. V 47. minúte hrali hostia viac ako jednu minútu v početnej výhode o dvoch hráčov, ale Kroták z bezprostrednej blízkosti opečiatkoval len hornú žrď. V záverečnej desaťminútovke už podtatranci kontrolovali svoje pohodlné vedenie a po víťazstve 5:0 si pripísali prvý trojbodový zisk v tejto sezóne.

Július Pénzeš (tréner Žiliny): „V prvej tretine sme podali veľmi zlý výkon a trápili sme sa v koncovke. Po prvom góle súpera sme podľahli určitej panike a inkasovali sme ďalšie tri. Mužstvo si po inkasovaných góloch neverí, takže na tom musíme popracovať. Chceli by sme to zlomiť už v najbližšom zápase.“ ** Ján Jaško** (tréner Popradu): „Po dvoch prehrách so Slovanom a Skalicou bol pre nás dnešnž zápas dôležitý,, možno aj kľúčový. Chceli sme sa viac zamerať na defenzívu, čo nám vyšlo na jednotku. Navyše, presadili sme sa aj v útoku, strelili sme góly v presilovkách i oslabení. Tím podal výborný výkon, rovnako sa chcem poďakovať aj brankárovi Melicherčíkovi.“

Text+foto: TASR

za_PP
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM