Hokej

Kamzíci na domácom ľade presvedčivo zdolali Martin: O víťazstve rozhodli bratia Rapáčovci

Pred reprezentačnou prestávkou si popradskí Kamzíci urobili radosť vyhratým zápasom, keď na domácom ľade deklasovali hostí z Martina 4:0.

Ilustračný obrázok k článku Kamzíci na domácom ľade presvedčivo zdolali Martin: O víťazstve rozhodli bratia Rapáčovci
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Poprad bol od úvodu aktívnejším tímom, mal lepší pohyb a domáci sa dostávali aj k zakončeniu. Hneď v úvode po chybe martinskej defenzívy hornú žrď lízol puk z Krotákovej hokejky, vzápätí sa nepresadil v prečíslení Heizer ani Bartečko. „Kamzíci“ však úradovali v presilovej hre, keď Hvila našiel medzeru v Dzubinovom postoji – 1:0. Hostia sa dostávali do útočného pásma len sporadicky a náznaky ich šancí s prehľadom likvidoval popradský brankár Kostúr.

Prostredná tretina pokračovala v podobnom duchu. Poprad mal prevahu, dobre kombinoval, veľa nechýbalo, aby na 2:0 zvýšil Rusnák. Čo sa nepodarilo jemu, podarilo sa v presilovke B. Rapáčovi, ktorý zveľadil vedenie domácich. Martin sa dostával stále len do náznakov šancí, hre MHC chýbala prekvapivá myšlienka.

V podobnom duchu sa niesla aj tretia časť. R. Rapáč v 46. min po peknom úniku zvýšil na 3:0 a martinský bezbodový osud bol spečatený. Hostia síce zlepšili pohyb, no bolo už neskoro. O popradskom triumfe jednoznačne rozhodli presilovky, čo 5 min pred koncom dokumentoval mladší z bratov Rapáčovcov, keď strelil svoj druhý gól v zápase a celkovo tretí popradský z početnej výhody.

HK Poprad – MHC Martin 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Góly: 9. Hvila (Suchý, Paukouček), 28. B. Rapáč (Kroták, Heizer), 46. R. Rapáč (Malina), 56. B. Rapáč (Heizer, Kasík).
rozhodovali: Lokšík, Novák – Jobbágy, Korba,
vylúčení: 10:8, navyše: Kasík – Kabáč 10 minút obaja nešportové správanie, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0,
1096 divákov

HK Poprad - MHC Martin
37
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM