Peter Handzuš Hokej

Kamzíci nestrelili ani jeden gól. Piešťany majú mečbal

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany zvíťazili v sobotňajšom štvrtom štvrťfinále play off Tipsport extraligy 2013/2014 na ľade HK Poprad 3:0. V sérii sa tak ujali vedenia 3:1 na zápasy, prvý mečbal na postup do semifinále môžu premeniť už v pondelok pred svojimi fanúšikmi v dueli so začiatkom o 17.00 h.

Ilustračný obrázok k článku Kamzíci nestrelili ani jeden gól. Piešťany majú mečbal
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Sobotný zápas sa začal opatrnejšie ako ten piatkový. Poprad sa síce snažil tvoriť hru a zrýchľovať prechod stredným pásmom, na vytvorenie si súvislejšieho tlaku to nestačilo. V 5. minúte zahrozil aktívny Paločko, skackajúci puk však Piešťanci upratali spred Šúreka, ktorý prvý raz v sérii štartoval ako jednotka v bránke. Na opačnej strane sa Masalskis mal na pozore pred Nemcom, stav sa nemenil. V 14. minúte Štals naslepo našiel Brejčáka, jeho strela však mierila mlen do stredu bránky. Keď Poprad nevyužil ani prvú presilovku pri vylúčení Brňáka a neskôr zoči-voči Šúrekovi nepochodil Mlynarovič, do kabín išli oba tímy za bezgólového stavu.

Skóre mohol tesne po štarte prostredného dejstva otvoriť Kroták, jeho individuálna akcia a strela zápästím skončila na Šúrekovi. Čo nevyšlo domácim, podarilo sa hosťom. V 24. minúte Stupka vzal puk nedôslednému Jabrockému a Nemec z jeho prihrávky vyťažil otvárací gól. Onedlho mohlo byť 0:2, Masalskis však Salijiho strelu v presilovke zázračne kryl. V 29. minúte Lapšanský v páde mieril do piešťanského brankára, puk do odkrytej brány neusmernil ani Sýkora. Zápas sa lámal do druhej polovice a „kamzíci“ hrali viac ako minútu dlhú presilovku o dvoch mužov, Piešťany s enormným úsilím trojice brániacich sa hráčov však odolali. Podtatranci sa stále trápili v koncovke, začali nervóznieť a navyše v 37. minúte po druhý raz inkasovali, keď puk zo Stupkovej hokejky šťastne doskackal za lotyšského brankára Popradu. Vydarenú druhú časť hostí zavŕšil v jej predposlednej minúte Románek, ktorý využil skvelý pas od Salijiho – 0:3.

Tretia časť sa niesla v znamení taktického hokeja „havranov“, ktorí zabetónovali obrannú modrú a prechod stredným pásmom sa pre domácich ukázal ako takmer neriešiteľný problém. Piešťany hrozili aj rýchlymi výpadmi, Hamrák aj Stupka mali na hokejke definitívne rozhodnutie. Popradu už ubiehal dôležitý čas, no iskierku nádeje mohol vykresať v 52. minúte Vaic, Šurek opäť fantasticky kryl. „Kamzíci“ na piešťanského brankára ani v ďalšom priebehu recept nenašli a v sérii prehrávajú už 1:3.

4. štvrťfinále play off:

HK Poprad – ŠHK 37 Piešťany 0:3 (0:0, 0:3, 0:0) /1:3 na zápasy/
Góly: 24. Nemec (Stupka), 37. Stupka (Románek, Nemec), 39. Románek (Saliji, Bučka). Rozhodovali: J. Konc, Jonák – Gajan, Smerek, vylúčení: 4:6, navyše Masalskis 10 min nešportové správanie – Rais 5+DKZ za faul lakťom, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 2169 divákov

HK Poprad: Masalskis – Brejčák, Malina, Kurali, Fabian, Makovský, Urban, Dinda, Gaborčík – Sýkora, Štals, Lapšanský – Jabrocký, Mlynarovič, Kroták – Paločko, Vaic, Takáč – Belluš, Paukouček, Drábek.

ŠHK 37 Piešťany: Šúrek – Filip, Drgoň, Brňák, Rais, Bučka, Škadra, Cuník, Biro – Lušňák, Peško, Saliji – Nemec, Mišura, Melichárek – Románek, Hamrák, Haring – Stupka, Holovič, Chylo

HK Poprad - ŠHK 37 Piešťany
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM