Peter Handzuš Hokej

Kamzíci otočili zápas v Trenčíne. V piatok sa v Poprade hrať nebude

Dukla Trenčín aj HK Poprad odohrali zápas s novými posilami. Kamzíci nastúpili v zostave aj s Mikulom, Jaborníkom, Pařízkom a Lantošom. Na domácej strane pútal pozornosť Stümpel.

Ilustračný obrázok k článku Kamzíci otočili zápas v Trenčíne. V piatok sa v Poprade hrať nebude
Zdroj: TASR

Tabuľkové poradie sa vzhľadom na to, že Skaličania aktuálny ročník Tipsport ligy nedohrajú mierne zmenilo. Po odpočte bodov Poprad Trenčín predbehol. Domáci tím sa chcel vďaka trom bodom vrátiť na piatu pozíciu. V drese vojakov prvý raz nastúpil aj jeden z najskúsenejších hokejistov súťaže Jozef Stümpel. Trenčín mal ideálny vstup do zápasu. Už v 3. min zostal Kostúr dezorientovaný a pomedzi chrániče poslal puk za jeho chrbát Švec – 1:0. Aktivita domáceho celku po góle mierne opadla. Hostia sa snažili byť pred Cháberovým bránkoviskom dôrazní, čo vytváralo náznaky potyčiek, ale do veľkých šancí neviedlo. Hre však chýbalo vyššie tempo a vzruchu v predbránkovom priestore. Trinásť sekúnd pred prvou sirénou pridal druhý gól Dukly Stümpel, keď puk vybojoval pre Melichárka a po jeho prihrávke aj akciu zakončil gólom do odkrytej bránky.

Popradčania po prestávke pridali na obrátkach, čo sa im v 25. min vyplatilo aj gólovo. Bartečko zostal nikým nepokrytý pred bránkoviskom a popod padajúceho Cháberu strelil kontaktný gól Podtatrancov – 2:1. Hostí tento moment nabudil. V 33. min mal vyrovnanie na hokejke Heizer, puk za bránkovú čiaru pretlačiť nedokázal. Päť minút pred druhou sirénou Gašparovič našiel voľného Melicháreka. Najlepšieho strelca Dukly vychytal Kostúr. Podobne na opačnej strane dopadol aktívny Heizer. Záver tretiny divákov viackrát zdvíhal zo sedadiel, ale ďalšie góly už nepriniesol.

V záverečnej časti hry sa hostia snažili čo najskôr vyrovnať, ale vyložené šance si kamzíci nedokázali vypracovať. Vyšla až presilovková spolupráca, keď Fabianovu prihrávku usmernil ponad brankára Paločko a začínalo sa odznova. Sedem minút pred koncom riadneho hracieho času volala po góle spolupráca Melichárka so Stümpelom. Obrana však dokázala v poslednej chvíli prvému menovanému zablokovať hokejku. Záverečná snaha bola napokon odmenená gólom. Koyš zostal osamotený pred bránkoviskom, no jeho blafák ešte gól neznamenal. Dve minúty pred vypršaním riadneho hracieho času dokázal Paločko šikovne tečovať Krotákovu strelu a rozhodol o tom, že tri body smerovali pod Tatry.

HK 36 Skalica nenastúpila na zápas 47. kola Tipsport Ligy proti MHC Martin. Keďže sa jedná o tretí zápas, ktorý tento klub neodohral v aktuálnej sezóne, bude z ligy na základe súťažného poriadku vylúčený. Domáci zápas HK Poprad – HK 36 Skalica sa tak v piatok 19. februára neodohrá.

HK Dukla Trenčín – HK Poprad 2:3 (2:0, 0:1, 0:2)
Góly: 3. Švec (Pataky, Hudec), 20. Stümpel (Melichárek, Gašparovič) – 25. Bartečko (Heizer, Koyš), 48. Paločko (Fabian, Kroták), 58. Paločko (Kroták, Fabian).
Rozhodovali: D. Konc – M. Orolin, J. Tvrdoň, vylúčení: 3:1, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1580 divákov

HK Dukla Trenčín: Chábera – Drtina, M.Novák, Pavlikovský, Drgoň, Rehák, Ryzák, Holenda, Hatala – Melichárek, Stümpel, Gašparovič – Sojčík, Nemec, Dlouhý – Petrovický, Troliga, Šišovský – Hudec, Švec, Pataky

HK Poprad: Kostúr – Dinda, Suchý, Fabián, Jaborník, Kasík, Malina, Pařízek, Gáborčík – Koyš, Heizer, Bartečko – Paločko, Lantoš, Kroták – O. Mikula, Paukovček, R. Rapáč – Števuliak, Toma, Štrauch

Dukla Trenčín - HK Poprad
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM