Peter Handzuš Hokej

Kamzíci rozstrieľali Zvolen

HK Poprad odčinil poslednú domácu prehru s Nitrou a nastrieľal Zvolenu deväť gólov.

HK AutoFinance Poprad – HKM Zvolen 9:1 (3:0, 3:0, 3:1)

Góly: 11. Balán, 13. Vaic, 15., 36., 43. Kroták, 31. Kuľha, 35. Kovačevič, 47. Rapáč, 48. Svitana – 49. Čurilla. Rozhodovali: M. Gašparík – M. Valach, Gavalier, vylúčení: 11:8, navyše: 54. Takáč (Poprad) 10 minút za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 4:0, oslabenia: 0:0, 1071 divákov.

Úvodný tlak priniesol Zvolenčanom takmer jeden a pol minútovú presilovú hru o dvoch hráčov. Tú však zahrali katastrofálne, keď nevyslali ani jednu poriadnu strelu a domáci sa bez problémov ubránili. Prvú vážnejšiu príležitosť a hneď gólovú si vypracovali Popradčania v 10. minúte, keď po obliehaní zvolenskej bránky tečoval strelu Tavželja do siete Balán. Domáci po góle prevzali iniciatívu a tvorili si ďalšie šance. V 13. minúte nabil Svitana Vaicovi, ktorý z prvej prestrelil Škrečka a zvýšil na 2:0. Zvolen išiel do kolien, čo domáci zakrátko využili na ďalší gól. O dve minúty neskôr sa dostali do prečíslenia dvoch na jedného Kroták s Rapáčom, ktorý po učebnicovej kombinácii zúročil Kroták na tretí gól. Hostia si vzali oddychový čas a do bránky nastúpil Trenčan.

Obojstranne aktívny hokej pokračoval aj v prostrednej časti. Popradčania si udržiavali hernú prevahu a naďalej ohrozovali Škrečka, ktorý predviedol viacero výborných zákrokov. Zvolenčania zväčša narážali na pozornú obranu domácich, ktorú v prípade najväčšieho nebezpečenstva zastúpil s istotou chytajúci Melicherčík. Stav sa opäť menil v 31. minúte, keď si Kuľha po buly vylepšil streleckú pozíciu, aby prepálil všetko čo mu stálo v ceste. Zvolen sa nedokázal brániť popradskému rozletu, čoho svedectvom bol gól Kovačeviča v 35. minúte, ktorý poľahky prešiel cez niekoľkých hráčov súpera a ľahkou strelou pomedzi nohy prekonal Trenčana. Neprešla ani minúta a hostia dostali ďalší úder, keď Kroták chladnokrvne umiestnil do siete Škovirovu prihrávku.

Záverečné dejstvo otvoril presným zásahom Kapitán Kroták, ktorý v 43. minúte strelou spomedzi kruhov dosiahol hetrik. Hostia boli na kolenách, čo Popradčania využili na ďalšie presné zásahy, keď sa v 47. minúte trafil Rapáč a o minútu neskôr zvyšoval Svitana na priepastných 9:0. Svetlá chvíľka pre hostí prišla v 49. minúte, keď po sérii prihrávok zaznamenal čestný úspech Čurilla.

Zostrih zo zápasu a rozhovor s Richardom Rapáčom nájdete vo videu.

Text: TASR Foto: Mediaportal Video: Poprad24

Kamzíci rozstrieľali Zvolen
1
Galéria
pp vs zv vol. 3
21
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM