Martin Sýkora Hokej

Kamzíci sa chcú odraziť od dna: V Žiline pôjde o posledné miesto

Popradskí hokejisti sa dostali na víťaznú vlnu tromi víťazstvami po sebe. Lepšiu hernú pohodu však doma so Zvolenom nepotvrdili - v Žiline pôjde o veľa.

Ilustračný obrázok k článku Kamzíci sa chcú odraziť od dna: V Žiline pôjde o posledné miesto
Zdroj: TASR

Zvolenský kalich trpkosti

Prehra doma so Zvolenom znamenala koniec popradskej víťaznej série, ktorá sa zastavila na čísle 3. Dvakrát dotiahnuté skóre v zápase so Stredoslovákmi na body nestačilo. Kamzíci stále nevedia hrať koncentrovane 60 minút a stojí ich to body. Spokojný nebol ani tréner HK Poprad Petr Jonák, ktorý hneď po zápase mieril do kabíny.

„To, čo nám povedal, by malo zostať za dverami našej kabíny,“ komentoval popradský ostrostrelec Marek Zagrapan. Deviatka spod Tatier strieľala v dvoch ostatných dueloch presne. V Trenčíne Marek zaznamenal dva presné zásahy (2:1) a doma proti Zvolenu pridal ďalší (3:4). K celkovej pohode mu však chýbajú víťazstvá. „Po prehratom zápase nemôžem byť v pohode. Bolo by to krajšie, keby som pomohol tímu k bodom. Mrzí ma to. Vieme sa vrátiť do zápasu a potom urobíme chyby a zápas prehráme,“ vrátil sa ešte k poslednému duelu Zagrapan.

PREČÍTAJTE SI AJ: Kamzíkom to so Zvolenom nevyšlo: V kabíne bolo po zápase horúco

Návrat k víťaznej vlne?

Tréner popradských kamzíkov Petr Jonák postupne dodáva zverencom kolektívneho ducha. Len snaha však na ľade nestačí. „S výsledkom nie sme spokojní, dnes sme prišli o tri body. Začali sme úplne inak, ako sme si v kabíne povedali. V závere prvej tretiny sme dostali dva góly zlou obranou stredného pásma. V druhej tretine sme sa zlepšili a dokázali vyrovnať. Na konci zápasu sme urobili dve hrubé chyby, ktoré nás stáli body. Pred domácimi fanúšikmi, ktorí nás podporujú, musíme hrať inak," povedal po zápase Jonák.

A už nielen na domácom ľade. V piatok v Žiline pôjde o to, kto bude po zápase na chvoste slovenskej ligovej tabuľky. Na zápas so Zvolenom chcú popradskí hokejisti zabudnúť a pripomenúť si, čo ich zdobilo počas trojzápasovej víťaznej minisérie. „Posledné zápasy sme sa chýb vyvarovali a prinieslo nám to body. Každú súper je dnes na úrovni. Keď chceme bodovať, musíme hrať celých 60 minút,“ dodal Zagrapan. Stretnutie Žiliny s Popradom sa odohrá v piatok so začiatkom o 18:00 hod.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM