Peter Handzuš Hokej

Kamzíci sa konečne rozbehli

Popradskí hráči ukázali, že vedia hrať hokej.

HK AutoFinance Poprad – HKM Zvolen 8:1 (3:0, 2:1, 3:0)

Góly: 1., 3., 11. a 43. Kuľha, 32. a 44. Hult, 39. a 59. Kmiť, – 28. Šachrajčuk. Rozhodovali: Lokšík – M. Korba, M. Novák, vylúčenia: 3:7 na 2 min, navyše Šachrajčuk (Zvolen), Hellström (Poprad) 5+DKZ za údery a 10 min za zhodenie rukavíc, presilovky: 1:0, oslabenia: 1:0, striedania: 41. Lipnický za Škrečka (HKM), 3664 divákov.

Zostavy:

HK AutoFinance Poprad: Melicherčík – A.Novotný, Suchý, Fabian, D.Brejčák, M.Šterbák, Hellström, D.Kramár, Malina – Svitana, Škovira, Kuľha – A.Kroták, Kmiť, Vaic – Kraft, Hult., S.Takáč – Matúš Paločko, Homa.

HKM Zvolen: Škrečko – Mucha, Juraško, Vantroba, Ďaloga, Hraško, Zošiak, Ťavoda, Šiška – Leskovjanský, L.Jurík, Baláž – Slovák, Šachrajčuk, Brabenec – Čurilla, M.Jurík, Škvaridlo – Otčenáš, Puliš, Zuzin.

Domáci hokejisti zaznamenali v stretnutí so Zvolenom raketový štart. Kuľha v priebehu 144 sekúnd dva krát okabátil Škrečka = najskôr sa zvolenský gólman nestihol presunúť pri manévri popradského útočníka spoza brány a pri druhom góle do vinkla si ani neťukol. Zvolen reagoval time outom a opticky hru vyrovnal. „Kamzíci“ mohli ísť do trojgólového vedenia už Hultom, no ten prenechal glorioulu Martinovi Kuľhovi, ktorý v následnej presilovke po kolotoči vo zvolenskej obrannej tretine korunoval svoj čistý hattrick bombou z prvej a bolo 3:0. Poprad hral v očividnej pohode aj naďalej nátlakový hokej a snažil sa čím skôr streliť aj ďalší gól, Zvolen do prestávky z ťažkosťami odolal.

Aj v druhej tretine sa Podtatranci snažili hrať nátlakový hokej. Po niekoľkých nepremenených šanciach sa zobudil aj Zvolen a nepriaznivý stav korigoval na tri krát Ukrajinec Šachrajčuk. Domáci mohli odpovedať Hultom, Śkrečko bol na mieste. V 30. minúte takmer Slovák strelil kontaktný gól a Popradčania mohli byť radi, že majú v bráne Melicherčíka. Poprad však nenechal nič na náhodu a Hult vsietil zo skrumáže po vhadzovaní štvrtý gól „kamzíkov“. Tí mali hru jasne vo svojej réžii a súperovi v týchto minútach nedovolili takmer nič. V 39. minúte Kroták nahodil puk na bránu, Kmiť ho tečoval a poslal HKm do šatne piaty gól.

Strelecky disponovaný Kuľha predviedol svoje schopnosti aj v úvode tretej časti, keď blafákom vycvičil striedajúceho Lipnického. V 44. minúte Hult zavesil Lipnickému do vinkla – 7:1. Zápas sa v zmenil v totálnu exibíciu domácich, ktorú podčiarkol aj Hellström, ktorý v pästnom súboji vyzliekol z dresu Ukrajinca Šachrajčuka. Poprad nenechal nič na náhodu a do konca stretnutia tlačil a snažil sa pridať ešte ďalší gólik, ich gólostroj sa po Kmiťovom góle zastavil na čísle 8.

Vladimír Klinga, asistent trénera Zvolena: „Úvod zápasu nám vôbec nevyšiel, keď nám súper strelil gól hneď v prvom striedaní. Hneď potom šli Popradčania do dvojgólového vedenia a do zápasu sme sa už ťažko vracali. Napriek tomu, že vysoké vedenie Popradu ovplyvnilo tento zápas, od druhej tretiny sme sa snažili s výsledkom niečo urobiť. Po prvom góle sme dvíhali hlavy, ale zbytočne sme inkasovali. S dnešným Popradom, ktorý podal výborný výkon sme takto nemohli hrať. Zápas nás nezastihol v dobrej forme.“

Róbert Spišák, asistent trénera Popradu: „Stretnutie sme naštartovali rýchlymi dvoma gólmi. Chlapci po treťom góle prekypovali kreativitou, hrali sme agresívne v útočnom pásme a z toho sa rodili chyby súpera a šance, ktoré sme dokázali premieňať. Sme radi, že po niekoľkých nevýrazných výkonoch sme nášho výborného fanúšika potešili kvalitnou hrou. Počas celého stretnutia sme nepoľavili a stále sme napredovali. Hralo sa od prvej až do poslednej sekundy, čo bolo nesmierne dôležité.“

Zdroj: TASR

Kamzíci sa konečne rozbehli
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM