Martin Sýkora Hokej

Kamzíci podľahli Zvolenu: O týždeň do Maďarska už s vylepšenou hrou

Popradskí hokejisti hrajú v príprave ako na hojdačke. Kde momentálne tlačí kamzíkov topánka najviac sa ukázalo vo štvrtok (23.8.) pod Tatrami proti Zvolenu.

Ilustračný obrázok k článku Kamzíci podľahli Zvolenu: O týždeň do Maďarska už s vylepšenou hrou
24
Galéria
Foto: Peter Handzuš

Kamzíci finišujú prípravu pred budúcotýždňovým Višegrádskym pohárom. Generálkou mal byť domáci súboj so Zvolenom, ktorý odhalil rezervy v popradskom hernom obraze. "Prvá tretina bola z našej strany veľmi dobrá, druhá oproti tomu katastrofálna. V tretej sme dostali góly opäť po individuálnych chybách, čo sa nám nesmie stávať. My to samozrejme vidíme. Pozitívne je, že to chalani nezabalili ani za nepriaznivého stavu,“ hodnotil tréner HK Poprad Roman Stantien. Popradčania ešte nepredvádzajú to, čo by chceli. „Myslím, že to bol pomerne vyrovnaný zápas. V prvej tretine sme mali viac z hry, inkasovali sme síce prvý gól ale potom sme vyrovnali. V druhej časti sme boli jednoznačne horší, neviem, čo sa s nami stalo. Je to príprava, všetko sa dáva dokopy,“ doplnil Jindřich Abdul, autor jedného z dvoch popradských gólov.

„Keď mužstvo v presilovke o dvoch hráčov ani nevystrelí na bránu, nemôže vyhrať,“ vysvetlil Stantien.

Kamzíkom určite ešte nejde hra v početnej výhode. Puk nepočúval a nohy pomalšie ako telo boli súčasťou popradského presilovkového výkonu. Nedarilo sa ani v hre 5 na 3, čo chcú Podtatranci veľmi rýchlo zmeniť. „V tejto fáze prípravy ide o to, aby sme nabrali hlavne hrubú kondíciu a pred ligou všetko doladíme,“ konštatoval šikovný český útočník, ktorý si so spoluhráčmi brúsia zuby na predligové trofeje. „Teraz už prídu zápasy, v ktorých už o niečo pôjde. Máme pred sebou Višegrádsky pohár a Tatranský pohár a my budeme chcieť zvíťaziť nech sa deje, čo sa deje,“ uzavrel Abdul. Na kamzíkov v najbližších dňoch čaká práca na veciach, ktoré im ešte nefungujú. Budúci týždeň chcú ísť do Maďarska patrične vyladení a naladení.

HK Poprad – HKM Zvolen 2:4 (1:1, 0:1, 1:2)
Góly: 10. Abdul, 52. Takáč – 2. Demkov, 32. Šišovský, 41. Kytnár, 45. Zuzin

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: poprad.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM