Peter Handzuš Hokej

Kamzíci vypustili prvú tretinu, Barani druhú. Rozhodlo predĺženie

Zvláštny hokej sa hral v piatok v Poprade. V úvode stretnutia domáci nedokázali kombinovať ani brániť a po treťom góle sa menil brankár. V úvode druhej tretiny Popradčania hosťom vrátili požičané. Po vyrovnanej tretej tretine sa rozhodlo až v predĺžení.

Ilustračný obrázok k článku Kamzíci vypustili prvú tretinu, Barani druhú. Rozhodlo predĺženie
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

HK Poprad – HC ’05 Banská Bystrica 6:5 pp (0:3, 4:1, 1:1 – 1:0)
Góly: 21., 26. Sýkora, 21. Paločko, 30. Kroták, 48. Lapšanský, 64. Stals – 5. Petro, 16. Meland, 17. Macík, 36. White, 51. Heizer. Rozhodovali: M. Novák – Smerek, Valach, vylúčení: 3:9, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:1, 1192 divákov

Úvod vyšiel lepšie hosťom. Jáchymove vylúčenie síce Országhovi zverenci nepotrestali, no hneď ako naskočil popradský bek na ľad, vystrelil od modrej Bambúch a Petro doklepol puk za Sidora – 0:1. „Kamzíci“ mohli vyrovnať v dvoch presilovkách, mali i šance, no naopak inkasovali, keď Meland pokoril popradského gólmana v samostatnom nájazde. To však nebolo zo strany hostí všetko. Keď z kruhu nenápadne vystrelil Cutt a strelil tretí gól, Sidora v bránke striedal Sedlačko.

Popradčania vstúpili do prostrednej časti s odhodlaním so zápasom niečo urobiť a ich zvýšená aktivita priniesla ovocie v podobe štyroch gólov. Najskôr sa presadil Sýkora, potom v presilovke v 26 minúte strelou prekvapil brankára druhým zásahom, o 51 s na to Paločko doklepol Takáčov pokus a vyrovnal na 3:3. Poprad sa v 30 minúte dokonca dostal do vedenia po tvrdej strele Krotáka, White však z medzikružia odpovedal a stav bol znovu vyrovnaný – 4:4.

V tretej tretine sa hra vyrovnala. V 48. minúte Štals poslal puk do jazdy Lapšanskému, ten sa preštrikoval cez bystrickú obranu a perfektným blafákom poslal Poprad po druhý raz do vedenia. Hostia dokázali odpovedať, keď nedôraz pred bránkoviskom potrestal Heizer – 5:5. Rozhodnúť mohla opäť dvojica Lapšanský – Sýkora, ich kombináciu však zastavil pozorný Kalemba a muselo sa predlžovať.

V nadstavenom čase presnou strelou rozhodol Lotyš Štals a Poprad si pripísal dva body do tabuľky.

HK Poprad - HC´05 Banská Bystrica
1
Galéria
HK Poprad - HC '05 Banská Bystrica
39
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM