Peter Handzuš Hokej

Kamzíci z Martina bez bodu

Ladislav Svozil: "Do Martina sme išli s úmyslom jednoznačne zvíťaziť a tak som veľmi sklamaný.

MHC Mountfield Martin – HK AutoFinance Poprad 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Góly: 10. Macejka, 19. Výborný, 52. Matejka – 37. Kraft. Rozhodovali: P. Grečko – Gajan, Gavalier, vylúčení: 2:6, navyše: 54. Kriška (MHC) 5+10+DKZ za údery, presilovky: 0:0, oslabenia: 1:0, 1300 divákov.

Začiatok prvého dejstva sa hral v réžii favorita. V 4. minúte zahodil tutovku Svitana a v 9. minúte sa pri šanci Vaica vyznamenal Šimko. Kým hostia boli v koncovke neúspešní, domáci sa presadili v 10. minúte v oslabení po individuálnej akcii Macekju. Potom sa hral hokej s akciami na oboch stranách. V 19. minúte už viedol Martin 2:0, keď bol na konci peknej kombinácie obranca Výborný.

V druhom dejstve sa hráči pozorne strážili. Domáci nahrádzali svoje nedostatky veľkou bojovnosťou a obetavosťou. Menami nabití hostia mali viac z hry, ale proti pozornému Šimkovi sa strelecky nevedeli dlho presadiť. Vyšlo im to až v 37. minúte, keď Kraft znížil na 1:2 a zúročil tak veľkú prevahu hostí v tejto časti hry.

V treťom dejstve sa hral výborný hokej. Najprv mohol dvakrát rozhodnúť Markovič a potom sa vyznamenal skvelý Šimko pri veľkých príležitostiach Hulta a Krotáka. Šťastie sa usmialo na úžasne bojujúcich domácich v 52. minúte, autorom tretieho gólu bol Matejka. Divákov potom zdvihol zo sedadiel pästný súboj Krišku s Kmiťom, ktorý vyznel pre domáceho hráča. Obuch a Matejka na jednej a Kroták na druhej strane ešte trafili do žŕdky, ale Martinčania si už nedali víťazstvo vziať a zaknihovali si cenné tri body.

Ladislav Spišiak, tréner MHC: „Na kvalitného súpera sme sa veľmi dobre pripravili. Čakali sme na nich v strednom pásme a spoliehali sme sa na brejky. Dve tretiny sme boli pod obrovským tlakom. Poprad nás prestrieľal, ale brankár Šimko nás dnes veľakrát podržal. Bojovnosť a nasadenie našich hráčov slávili úspech nad skúsenosťou a kvalitou súpera. Naše mladé mužstvo získava sebadôveru a verím, že sa naša hra bude ešte zlepšovať.“

Ladislav Svozil, tréner Popradu: „Do Martina sme išli s úmyslom jednoznačne zvíťaziť a tak som veľmi sklamaný. Po troch nevyužitých šanciach v úvode by sa takému skúsenému mužstvu nemalo stať, že prestane korčuľovať a dvakrát inkasuje po chybách. Hráči si asi mysleli, že to pôjde samé. Proti mladému a bojovnému mužstvu Martina sme potom nevyužili veľa vyložených príležitostí. V závere sa usmialo šťastie na domácich a tretím gólom rozhodli. S takýmto výkonom a jedným gólom nemôžeme vyhrať ani v Martine.“

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM