Peter Handzuš Hokej

Kamzíci Zvolenu veľa nedovolili. Masalskis vychytal tretiu nulu

Popradčania hostili v televíznom zápase súperov zo Zvolena. Úradujúci majster zápasom pod Tatrami natiahol nelichotivú sériu prehier. Kamzíci naopak aj v dnešnom zápase na diaľku zabojovali s Piešťanmi o štvrté miesto v tabuľke.

Ilustračný obrázok k článku Kamzíci Zvolenu veľa nedovolili. Masalskis vychytal tretiu nulu
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Pod Tatrami sa hral od úvodu vlažný hokej. Zvolenčanom sa nedaril prechod cez stredné pásmo, čo „kamzíci“ pohodlne využívali a držali puk prevažne na svojich hokejkách. Prvú šancu pripravil Kroták pre Mlynaroviča, jeho bekhend z ťažkej pozície však skončil nad bránkou. Vzápätí hrali domáci v početnej výhode 5 na 3 a Mlynarovič s Krotákom si tentoraz úlohy vymenili, strela od modrej druhého menovaného napokon skončila za Šimkom. Zvolenský brankár mal aj naďalej viac práce a v 15. minúte po druhý raz lovil puk zo siete, keď z medzikružia presne namieril Vaic – 2:0. Ani tento úder hostí nenakopol, naďalej hrali veľmi vlažne a pred odchodom do kabín zvýšil Sýkora v presilovke už na rozdiel troch gólov.

Dominancia „kamzíkov“ pokračovala aj v prostrednej časti. Poprad si strážil svoje vedenie, s prehľadom kombinoval a nepúšťal Zvolenčanov k súvislejšiemu náporu. Tí sa nepresadili ani v presilovkách a tak mohli opäť pykať. Štvrtý gól mal na hokejke obranca Malina, jeho delovka od modrej opečiatkovala Šimkovu žŕdku. V závere druhej tretine sa hostia po druhý raz v zápase bránili dvojnásobnej presile a Vaic mohol z pravej strany dva razy zvýšiť, raz jeho puk zastavila konštrukcia, druhý projektil popradského hokejistu zvolenský brankár efektne skryl do lapačky. Zarovno s klaksónom ešte v samostatnom úniku zakončoval Lapšanský, no Šimko opäť svojich podržal.

Tretia tretina sa už len dohrávala a veľa šancí diváci nesledovali. V 47. minúte sa k sporadickej šanci hostí dostal Safronov, z uhla už veľa šancí nemal. Popradčania spečatili svoju výhru v 55. minúte, keď Drábek spoza brány nabil Bellušovi a bolo 4:0. Zvolen sa pokúsil aspoň o čestný úspech, Makovský doslova nabil Škvaridlovi pred Masalskisa, lotyšský brankár si však nulu vziať nedal a svojím pozorným výkonom doviedol „kamzíkov“ k pohodlnému víťazstvu na nulu.

HK Poprad – HKM Zvolen 4:0 (3:0, 0:0, 1:0)
Góly: 7. Kroták, 15. Vaic, 20. Sýkora, 55. Belluš.
Rozhodovali: Jonák – Tvrdoň, Výleta
Vylúčení: 7:7 na 2 min., navyše Brabenec (Zvolen) DKZ za nešportové správanie, presilovky 2:0, oslabenia 0:0, 1225 divákov.

HK Poprad: Masalskis – Brejčák, Malina, Kurali, Fabian, Makovský, Látal, Dinda, Gaborčík – Sýkora, Štals, Lapšanský – Jabrocký, Mlynarovič, Kroták – Paločko, Vaic, Takáč – Nagy, Belluš, Drábek
HKM Zvolen: Šimko – Juraško, Hraško, Pokovič, Hertl, Pichnarčík, Šafronov, Ďaloga, Ťavoda – Chovan, Brabenec, P. Zuzin – Podkonický, Hebar, Škvaridlo – Síkela, M. Jurík, Ľ. Zuzin – Koren, Srnka, Čanky

HK Poprad - HKM Zvolen 4:0
35
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM