Peter Handzuš Hokej

Kamzíkom sa v Nitre nedarilo. Popradskí gólmani vyťahovali puk z brány sedemkrát

V zápase medzi Nitrou a Popradom si v piatok zachytali obidvaja brankári spod Tatier. Kamzíci nemali svoj deň a na ľade Corgoňov vysoko prehrali.

Ilustračný obrázok k článku Kamzíkom sa v Nitre nedarilo. Popradskí gólmani vyťahovali puk z brány sedemkrát
83
Galéria
Zdroj: TASR

Prvá tretina medzi Nitrou a Popradom nepriniesla príliš pohľadný hokej pre oko diváka. Hra sa často kúskovala a nebezpečných šancí bolo na oboch stranách málo. Z minima vyťažili maximum hostia, keď v 15. minúte namieril presne Takáč – 1:0. Záver tretiny bol nervózny a rozhodcovia udelili niekoľko trestov, ktoré nadobudli platnosť od druhej tretiny.

V prostrednej časti hry začali aktívnejšie domáci, ktorí po dvoch minútach hry vyrovnali. Za chrbát Vošvrdu prepasíroval puk Majdan. Nitrania odohrali výbornú prvú polovicu tretiny. Tlak “corgoňov” vyvrcholil dvomi gólmi. V 29. minúte si našliapol Lantoši a šikovnou strelou spoza hráča prekonal brankára hostí. O dve minúty neskôr ho napodobnil, a to doslova, Buček, ktorý mieril rovnako pod lapačku Vošvrdu – 3:1. Nitrania vyhrávali o dva góly iba do 34. minúty, keď ukážkovo vymietol horný roh Šimbochovej brány Bondra. Gólovo plodnú druhú tretinu uzatvoril v 37. minúte gólom na 4:2 Blackwater.

Poprad sa potreboval dostať do zápasu rýchlym kontaktným gólom. Ten neprišiel, práve naopak, “kamzíci” opäť inkasovali. V 47. minúte sa odrazil puk medzi kruhy Blackwaterovi a ten prekonal Vošvrdu. V 51. minúte sa domáci Scheidl efektne zbavil sťahovačkou dvoch obrancov hostí a spoza brány zasunul puk do brány – 6:2. Po šiestom góle zamieril Vošvrda na striedačku a nahradil ho Nechvátal. Ani ten však nedochytal s čistým kontom. V 53. minúte ho prekonal Lantoši a stanovil konečný stav stretnutia na 7:2.

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: „Dnes sme dokonale využili rozpoloženie, v akom prišiel Poprad. Mali zápas s "dvadsiatkou“ neskôr ako my a mali v zostave len 6 obrancov, z toho dvaja boli vekom juniori. Hráčom sme dali pokyn, aby korčuľovali. Chceli sme ich hráčov unaviť. V druhej polovici zápasu to mali hráči Popradu ťažké. Potom aj tie kombinácie vyzerajú ľahké. Musím však povedať, že na začiatku zápasu bol Poprad vyrovnaným súperom."

Roman Stantien, tréner Popradu: „Myslím si, že do polovice zápasu to bolo celkom vyrovnané. Cítili sme, že tu môžeme niečo uhrať, ale po piatom góle sme to už nezvládali. Nitra si už zvyšok zápasu režírovala a keď boli v "laufe“, tak predvádzali parádne veci, pretože kvalitu majú."

HK Nitra – HK Poprad 7:2 (0:1, 4:1, 3:0)
Góly: 22. Majdan (Hrušík, Morrison), 29. Lantoši (Buček, McCormack), 31. Buček, 37. Blackwater (Scheidl), 47. Blackwater (Slovák, Lantoši), 51. Scheidl (Kerbashian), 53. Lantoši (Slovák, Blackwater) – 15. Takáč (Fabian), 34. Bondra. Rozhodovali: Müllner, Juhász (Maď.) – Gegáň, Árkovics (Maď.), vylúčení: 7:8, navyše: Rapáč 10 minút za vrazenie na mantinel, Kerbashian (obaja Nitra) 10 minút za zhodenie rukavíc, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 2095 divákov

Nitra: Šimboch – Mezei, McCormack, Korím, Morrison, Pupák, Rais, A. Sloboda – Lantoši, Slovák, Blackwater – Scheidl, Kerbashian, Majdan – Buček, Bortňák, B. Rapáč – Pätoprstý, Čaládi, Hrušík – Šiška

Poprad: Vošvrda (51. Nechvátal) – Petran, Salija, Fabian, Česánek, Semeňák, Karalahti – D. Bondra, Mlynarovič, Svitana – Abdul, Zagrapan, Koyš – Takáč, Heizer, Václav – Belluš, Paukovček, Macík – Kundrík

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM