Peter Handzuš Hokej

Karafiát je s prehrou 0:5 spokojný

Slovenské hokejistky vstúpili do elitnej kategórie MS vo Švajčiarsku prehrou s obhajkyňami zlatých medailí. Zverenky trénera Miroslava Karafiáta podľahli v nedeľňajšom súboji A-skupiny v Zürichu vysoko favorizovaným hokejistkám USA 0:5.

Zámorský tím mal jasnú prevahu, ktorú však dokázal gólmi zúročiť až v druhej a tretej časti hry. O dominancii USA svedčí aj štatistika pomeru striel – 40:6. Slovenky ešte čakajú silné výbery Švédska (pondelok 18. apríla, 12.00) a na záver Ruska (streda 20. apríla, 14.00). V B-skupine vo Winterthure hrá Kanada, Fínsko, Kazachstan a Švajčiarsko.

Zverenky trénera Miroslava Karafiáta si postup medzi svetovú špičku vybojovali v apríli 2009 na turnaji I. kategórie MS v rakúskom Grazi. Cieľom tímu je záchrana.

A-skupina:
USA – Slovensko 5:0 (0:0, 2:0, 3:0)
Góly: 24. Coyneová, 29. Pucciová, 41. Knightová, 41. Dugganová, 48. Deckerová. Rozhodovali: Bordeleauová – Rumbleová (obe Kan.), Schipperová-Poeterayová (Hol.), vylúčené: 4:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0.

Miroslav Karafiát, tréner SR pre TASR: „Pre nás je prehra 0:5 veľmi dobrý výsledok. Nedostať dvojcifernú nakladačku so zámorskými súpermi, ktorí sú úplne inde ako európske tímy, je vždy náročná úloha. Presvedčili sa o tom včera Švajčiarky, ktoré Kanada rozstrieľala 12:0. Základom úspechu bol výborný výkon brankárky Tomčíkovej a dobrá zónová hra v obrane. Začali sme výborne a prvú tretinu uhrali bez gólov, ale v závere už nám ubúdali sily a Američanky sa gólovo presadili.“

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM