Tlačové správy

Kaufland potvrdil, že je najlepším zamestnávateľom, a to hneď trikrát

Či už ide o hodnotenia odborníkov, alebo širokej verejnosti, spoločnosť Kaufland je v každom ohľade jedným z najatraktívnejší zamestnávateľov.

Ilustračný obrázok k článku Kaufland potvrdil, že je najlepším zamestnávateľom, a to hneď trikrát
3
Galéria
Zdroj: Kaufland

Potvrdilo to umiestnenie na 1. mieste v 7. ročníku ankety Najzamestnávateľ 2018, ktorú organizuje Profesia. Ocenenie získal v kategórii Obchod a služby. Podľa hodnotenia verejnosti sa tak stal Kaufland najlepším zamestnávateľom na Slovensku. Zároveň však uspel aj v audite medzinárodnej organizácie „Top Employers Institute“, ktorá každoročne hodnotí tých najlepších zamestnávateľov. Zaradil sa tak medzi popredné svetové firmy, ktorým záleží na práci so svojimi zamestnancami a ich kariérnom, ale aj osobnostnom rozvoji.

Ocenenie Najzamestnávateľ roka udeľuje každoročne v hlasovaní široká verejnosť, pričom cieľom je priniesť reálny pohľad uchádzačov i potenciálnych zamestnancov na to ako vnímajú firmy, ich benefity a imidž. Výsledkom je rebríček zamestnávateľov, ktorí dokážu osloviť ľudí na Slovensku svojím férovým prístupom k zamestnancom a prostredím, ktoré pre nich vytvárajú.

Ocenenia Top Employer sa naopak udeľujú na základe podrobného externého auditu oddelenia ľudských zdrojov. V rámci neho sú posudzované oblasti ako rozvoj a vzdelávanie zamestnancov, príležitosti na budovanie kariéry, poskytované benefity, firemná kultúra a iné. Inštitút pre oceňovanie top zamestnávateľov sídli v Holandsku a doteraz ocenil už viac ako 1 300 firiem vo svete. V rámci Slovenska boli zatiaľ ocenené len 4 spoločnosti.

Veľmi nás teší, že sme uspeli, ako z pohľadu nezaujatej verejnosti, tak aj z pohľadu odborníkov na ľudské zdroje. V rámci posudzovaných kritérií sa potvrdilo, že budovanie dobrej pracovnej atmosféry ako aj naše firemné hodnoty, ktorými sú výkon, dynamika a férovosť, sa podarilo implementovať naprieč celou spoločnosťou. Zamestnanci sú pre nás skutočne dôležití, lebo tvoria podstatu DNA našej spoločnosti,“ hovorí Karin Marková, riaditeľka oblasti ľudských zdrojov v spoločnosti Kaufland Slovensko.

V rámci benefitov Kaufland ponúka napríklad možnosť skrátených úväzkov pre mamičky, či oteckov na materskej, ako aj študentov, či dôchodcov. Sústreďuje sa aj na mladých, a to prostredníctvom plateného duálneho štúdia, pri ktorom žiaci stredných škôl môžu získavať skúsenosti z praxe priamo na predajniach alebo cez platený Leadership program určený pre absolventov vysokých škôl, kde sa pripravujú na vedúcu pozíciu v spoločnosti. Veľkú pozornosť venuje aj téme Talentmanažmentu, s cieľom kariérneho rastu zamestnancov a obsadzovania vedúcich pozícií z vlastných radov. „Naši zamestnanci sú u nás na prvom mieste, preto sa staráme sa nielen o ich zdravie, ale aj osobný rozvoj. Nezabúdame ani na ich rodiny, ktoré podporujeme prostredníctvom grantových programov,“ dodáva K. Marková.

Okrem ocenenia TOP EMPLOYER 2019, ktoré získal Kaufland nielen na Slovensku, ale aj v ďalších 5 krajinách, kde pôsobí, získal aj ocenenie TOP Employer Europe 2019. Toto ocenenie vyjadruje, že je zamestnávateľom, ktorý poskytuje svojim zamestnancom jedny z najlepších pracovných podmienok v Európe. „Ziskom tohto ocenenia sme však nezaspali na vavrínoch, chceme sa ďalej rozvíjať a stále vidíme priestor na zlepšovanie,“ uzatvára K. Marková.

(PR)- Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Kaufland z významným ocenením
3
Galéria
Zdroj: Kaufland
Zdroj: Kaufland
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM