Kultúra

Každý jej obraz má svoj vlastný príbeh: Po Austrálii vystavuje slovenská výtvarníčka aj v Poprade

Používa netradičné techniky a materiály, v jej tvorbe dominuje čierna, červená a zlatá. Slovenská výtvarníčka Gabriela Mellegová prichádza po úspešných výstavách v Austrálii aj do Popradu.

Ilustračný obrázok k článku Každý jej obraz má svoj vlastný príbeh: Po Austrálii vystavuje slovenská výtvarníčka aj v Poprade
Zdroj: Dnes24.sk

„Výstava prezentuje tvorbu výtvarníčky Gabriely Mellegovej, ktorá nie je popradskej verejnosti celkom neznáma. Autorka, ktorá žije v Austrálii a pravidelne navštevuje Slovensko, prvýkrát vystavovala v Poprade pred štyrmi rokmi a jej práce boli prijaté veľmi pozitívne,“ uviedla riaditeľka Podtatranského múzea Magdaléna Bekessová.

Nová kolekcia obrazov predstavuje diela vytvorené v poslednom období. Diela tejto autorky sú plné symboliky, ktorá pramení z jej senzitívneho vnímania sveta. „Pre jej tvorbu je charakteristické aj akési videnie pod povrch. Práve veci, ktoré nie sú navonok viditeľné, tak znamenajú pre ňu tajomstvá, ktoré ju nesmierne lákajú a poskytujú priestor jej fantázii,“ vysvetlila Bekessová. Preto má každý jej obraz svoj vlastný príbeh. 

Pri maľovaní využíva autorka rôzne netradičné techniky i materiály. Z farieb dominujú v jej tvorbe čierna, červená a zlatá. V uplynulých rokoch vystavovala na rôznych výtvarných salónoch v Austrálii a na Slovensku sa predstaví samostatnou výstavou práve v Poprade. „Návštevníci si ju budú môcť pozrieť do 31. júla," uzavrela riaditeľka Podtatranského mú­zea.

Výstava Gabriely Mellegovej nesie názov Secrets – Tajomstvá a v spolupráci s Klubom Veličanov ju pripravilo Podtatranské múzeum v Poprade. Jej diela si môžete pozrieť v Galérii Scherfelov dom v popradskej mestskej časti Veľká.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM