Peter Handzuš Hokej

Kde skončí tréner Šupler?

Šupler v Rige nepredĺži zmluvu, ďalšia budúcnosť ale zatiaľ neznáma

Július Šupler nebude v novej sezóne pokračovať v kariére hokejového trénera v Diname Riga. Slovenský kouč sa vedeniu lotyšského klubu v utorok poďakoval za ponuku na pokračovanie spolupráce i za dovtedajšiu dôveru a vyhlásil, že chce prijať novú výzvu.
„Od vedenia klubu som dostal ponuku na predĺženie zmluvy za rovnakých podmienok ako doteraz. Chcem sa však klubu poďakovať za predchádzajúce tri roky a samozrejme, že veľkú vďaku chcem vyjadriť aj fantastickým fanúšikom, ktorí sú najlepší v súťaži a možno aj na celom svete. Riga bude mať už navždy v mojom srdci špeciálne miesto, no uvedomil som si, že potrebujem novú výzvu,“ vyhlásil pre lotyšské médiá slovenský kouč, ale svoje ďalšie pôsobisko ešte nechcel prezradiť.
Medializované smerovanie do tímu KHL CSKA Moskva nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. O tom, že v moskovskom klube by mal v novej sezóne pôsobiť, informovali ruské médiá a v rozhovore pre Sport-express to nevylúčil ani prezident klubu Viačeslav Fetisov. „Máme v krátkom čase pripravenú špeciálnu tlačovú konferenciu a na nej nového trénera predstavíme,“ stručne odpovedal na otázku, či ním bude práve Július Šupler.
Šupler nevylúčil, že sa s Fetisovom stretol a o svojom možnom angažmáne v CSKA pre TASR uviedol: „Je to jeden z variantov. Posudzujem všetky možnosti a som v rokovaní s viacerými klubmi. Ja som ešte v Rige, kde mi treba vybaviť určité veci. Takisto si veľmi vážim ponuku z Rigy a teraz bude so mnou hovoriť aj prezident. Takže nemám ešte priestor na to, aby som sa mohol definitívne vyjadriť, kde budem. Nič nie je oficiálne, je to v štádiu rokovaní. Keď to bude oficiálne, na tlačovej konferencii sa to podpíše.“
Ďalším moskovským klubom, ktorý sa o Šuplerove služby zaujímal, mal byť podľa Sport-expressu aj Spartak. „Poviem jednu vetu. Tých klubov bolo viac, alebo stále je. Všetko sa to nachádza v štádiu zložitého rozhodovania a verím, že to dospeje do takého racionálneho záveru, že ten kontrakt budem mať,“ uzavrel Július Šupler, ktorý s Dinamom Riga vo všetkých troch ročníkoch KHL postúpil do play off.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM