Ľubomír Hudačko Hokej

Keď prišiel tréner, Poprad bol deviaty: Teraz je po skvelej sérii už LÍDROM extraligy!

Jedinou škvrnou bolo zmarenie čistého konta, domáci inkasovali 42 sekúnd pred koncom od hosťujúceho Petráša. Kamzíci sú však na obdivuhodnej víťaznej vlne.

Ilustračný obrázok k článku Keď prišiel tréner, Poprad bol deviaty: Teraz je po skvelej sérii už LÍDROM extraligy!
Zdroj: Tomáš Pitka

Popradskí hokejisti pokračujú vo víťaznom ťažení a po ďalšom zaváhaní rivala zo Spiša sa vyšplhali na líderskú pozíciu! V zápase Trenčínom doma jednoznačne vyhrali, prvý zásah padol už po 86 sekundách. Informuje o tom HK Poprad na svojej webstránke.

Pokazené čisté konto

Na ďalší gól čakali diváci až do 37. minúty a opäť sa tešili domáci.

Strelu Betkera trenčiansky brankár len vyrazil do strany a Jendek zakončil do odkrytej bránky. V závere skúsili Trenčania hru bez brankára, no už po pár sekundách to využil Coulter.

Necelé dve minúty pred koncom tretej časti ešte zvýšil v prečíslení Calof na 4:0. Hostia sa dočkali 42 sekúnd pre sirénou vďaka Petrášovi, čím domácim pokazil čisté konto. Nič to však nemení na fantastickom víťaznom ťažení a líderskej pozícii.

Kamzíci pritom boli až na 9. mieste v čase, keď k mužstvu prišiel tréner Todd Bjorkstrand.

HK Poprad – HK Dukla Trenčín 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)

  • Góly: 2. Bjalončík (Calof, Steenbergen), 37. Jendek (Betker, Šotek), 57. Coulter (Svitana), 59. Calof (Záborský, Betker) – 60. Petráš (Conway, Sojčík)
  • Vylúčení: 1:0 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0
  • iZlato najlepší hráč zápasu: Jendek – M. Hudec
  • 2 696 divákov
  • Poprad: Vay – Cardwell, Brincko, Turan, Betker, Česánek, D. Brejčák – Svitana, Coulter, Dmowski – Kukuča, Jendek, Záborský – Calof, Bjalončík, Steenbergen – Belluš, Suchý, Šotek
  • Trenčín: LaCouvee – Pietroniro, Kielb, Starosta, Petrovický, M. Hudec, Hlaváč, Kupec – Giľák, Baláž, Ahl – Charbonneau, Conway, D. Hudec – Immo, Sojčík, Petráš – Sloboda, Mikúš, Krajčovič – Stahoň

Hlas po zápase

Ján Šimko (asistent trénera Popradu): „Úvod zápasu sme mali my, dali sme aj rýchly gól, ale pocitovo nám uškodil, opadla nám potom energia. Prejavilo sa to hlavne v druhej tretine, nemali sme také nohy, ako sme si predstavovali, podržal nás hlavne Adam v bránke. Tretia tretina bola z našej strany ukážková, Trenčín sme do ničoho nepustili, až na ten záver, kde v poslednej minúte by sme to mali hrať pre gólmana na čisté konto. Sme radi, že sme pred domácimi fanúšikmi vyhrali.“

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM