Kultúra

Keď sa DOBRO násobí: Popradskí žiaci s ich najbližšími pomohli ľuďom v núdzi

Každý dobrý skutok sa počíta. Najmä, ak sú adresátmi ľudia, ktorí pomoc potrebujú ako soľ.

Ilustračný obrázok k článku Keď sa DOBRO násobí: Popradskí žiaci s ich najbližšími pomohli ľuďom v núdzi
8
Galéria
Zdroj: Súkromná spojená škola, Poprad

Projekt s názvom „U nás sa dobro násobí" je súčasťou Súkromnej spojenej školy Life Academy v Poprade už niekoľko rokov. Jej cieľom je pomáhať tým, ktorí to najviac potrebujú.

Adresná pomoc

Každoročne vytypujeme inštitúcie či jednotlivcov z nášho okolia a snažíme sa im pomôcť adresne a zmysluplne. Máme už za sebou zbierku topánok, ponožiek, hygienických potrieb, krmiva a pomôcok pre opustené psíky v útulku, zbierku starých mobilných telefónov či výrobu škatuliek plných darčekov pre deti zo sociálne slabších rodín,“ hovorí za školu Jana Markóčiová.

Koncom minulého roka sa zas zamerali na zbierku kuchynských potrieb a trvanlivých potravín pre jednotlivcov i rodiny v Útulku vo Svite. „Aj takéto útočisko, akým je toto zariadenie, potrebuje pomoc iných, aby ju mohlo posúvať ďalej. Pokúsili sme sa do takéhoto kolobehu vzájomnej pomoci a spolupatričnosti zapojiť aj našich žiakov a študentov spolu s ich najbližšími,“ dopĺňa Martina Ilavská.

Množstvo darov

Napriek tomu, že sa takejto aktívnej pomoci v škole venujú už niekoľko rokov, veľmi ich prekvapilo množstvo darov, ktoré v škole pribúdali každým dňom. „Denne sme prechádzali popri neustále sa plniacich škatuliach a cítili sme veľkú hrdosť a vďačnosť, že v našom okolí existuje toľko srdečných ľudí, ktorí ochotne a nezištne pomáhajú neznámym ľuďom. Vďaka patrí našim rodičom, kolegom, žiakom i študentom za obrovské množstvo potravín a užitočných kuchynských potrieb, ktoré sme mohli odovzdať v zariadení práve tým, pre ktorých to bolo krásnym a naozaj potrebným darom,“ dodáva Martina Ilavská.

Veľmi pekne ďakujeme pani Slaninovej, ktorá okamžite zareagovala na potreby obyvateľov Útulku a darovala im práčku. Odovzdávanie výťažku zo zbierky by sa nezaobišlo bez pomoci pána Tonkoviča, ktorý veľmi ochotne zabezpečil prepravu. Pri návšteve Útulku sme vďaka pani Marcele Bátorovej, jeho vedúcej, mali možnosť spoznať rôznorodosť osudov ľudí, ktorí sa za roky existencie tohto útočiska vystriedali v zariadení a presvedčili sme sa o tom, že naša pomoc je na tom správnom mieste,“ uzatvára Jana Markóčiová zo Súkromnej spojenej školy v Poprade.

Obrazom: Popradskí žiaci zorganizovali zbierku pre ľudí v núdzi
8
Galéria
Zdroj: Súkromná spojená škola, Poprad

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM