Peter Handzuš Krimi

Keď zostáva rozum stáť: Zlodej chcel okradnúť vozíčkara

V pondelok napadol neznámy páchateľ 38-ročného muža na elektrickom invalidnom vozíku. Okradnúť ho chcel o šperky a kapsičku s dokladmi. Duchaplný vozíčkar sa napriek hendikepu ubránil sám.

Ilustračný obrázok k článku Keď zostáva rozum stáť: Zlodej chcel okradnúť vozíčkara
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

38-ročný muž z Veľkej Lomnice, ktorý je ťažko zdravotne postihnutý, to oznámil na Obvodné oddelenie Policajného zboru v Poprade. K skutku malo dôjsť v Poprade, na poľnej ceste nachádzajúcej sa 20 metrov od konca mestskej časti Matejovce.

„Muž sedel na invalidnom elektrickom vozíku, keď k nemu pristúpil zozadu neznámy páchateľ a rukou schytil dve retiazky zo žltého kovu s príveskami, ktoré mal poškodený na krku. Muž si svoje retiazky rukou zachytil, čím zabránil ich ukradnutiu,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Páchateľ sa následne pokúsil vozíčkarovi ukradnúť kapsičku, zavesenú na elektrickom vozíku, v ktorej mal všetky svoje osobné doklady. Aj tomuto pokusu invalidný muž zabránil tým, že kapsičku prikryl rukou a začal volať o pomoc.

Páchateľovi sa teda v tomto prípade nepodarilo duchaprítomnému mužovi nič ukradnúť a z miesta činu utiekol. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže v štádiu pokusu.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM