Správy

Kedy bol Štúr prvýkrát na Kriváni? Odpovede nájdete v novom formáte tatranských prechádzok

Oblastná organizácia cestovného ruchu Región (OOCR) Vysoké Tatry si pre návštevníkov tatranského regiónu pripravila počas júnových víkendov kultúrno-turistické prechádzky.

Ilustračný obrázok k článku Kedy bol Štúr prvýkrát na Kriváni? Odpovede nájdete v novom formáte tatranských prechádzok
27
Galéria
Foto: Jakub Forgács

Záujemcovia môžu spoznať pamiatky a zaujímavosti Štrbského plesa, Vyšných Hágov, Nového Smokovca, Starého Smokovca, Dolného a Horného Smokovca, Tatranskej Lomnice s profesionálnou turistickou sprievodkyňou.

Ako informuje na svojej webstránke Združenie cestovného ruchu Vysoké Tatry, záujemcovia sa dozvedia, ktorá osada je najstaršia, kde bývala Maša Haľamová, kedy bol Štúr prvýkrát na Kriváni, kde boli Majstrovstvá Európy v ľadovom hokeji, kde sa nachádza chalúpka pani Čenkovej a mnoho ďalších zaujímavých faktov o tatranských osadách.

Prvá prechádzka sa uskutoční v sobotu (5. 6.) a bude sa týkať histórie Tatranskej Lomnice. Účastníci sa stretnú na vlakovej stanici v Tatranskej Lomnici.

Individuálni záujemcovia sa na prehliadky nemusia prihlasovať, stačí prísť. V prípade väčších skupín nad 20 osôb prosia organizátori o nahlásenie počtu osôb vopred. Termíny jednotlivých prechádzok i kontaktné údaje na sprievodkyňu sú zverejnené na webstránke www.tatry.sk.

Prechádzky sa uskutočnia v súlade s platnými protipandemickými opatreniami.

Putovanie po Tatranských osadách je realizované s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky.

Témy, ktoré hýbu Slovenskom:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM