Monika Vengrínová Kultúra

Kedy to bude v Poprade žiť najviac? 3 veľké akcie, ktoré nás čakajú ešte toto leto na námestí

Kedy to na námestí najviac žije? Jednoznačne keď tam rozvoniava klobáska, podáva sa dobré pivo a ideálna je k tomu ešte nejaká muzika či dobrý film. Poprad má nejaké tie letné akcie už za sebou, no pred sebou ešte tri, na ktoré sa môžete tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Kedy to bude v Poprade žiť najviac? 3 veľké akcie, ktoré nás čakajú ešte toto leto na námestí
Foto: Radoslav Dudáš / Zdroj: Dnes24.sk

Národné stretnutie mládeže P15 (31.7–2.8. od 9:00 do 21:00)

V priamej nadväznosti na Svetové dni mládeže naštartovalo NSM svoju históriu v roku 2013 v Ružomberku pod názvom R13. Tisícky mladých dodnes spomínajú na silu spoločenstva, ktorá tam počas niekoľkých dní vládla. Tento rok sa mladí veriaci nielen zo Slovenska, ale i z okolitých krajín stretnú v našom meste. Počas troch dní prežijú predskokana Svetových dní mládeže (SDM), ktoré sa uskutočnia o rok v poľskom Krakove. Chýbať nebudú katechézy s biskupmi, skupinky, slávenia, či večerná vigília.

Made in Slovakia (5.-9.8. od 10:00 do 19:00)

Ochutnajte Slovensko v centre Popradu. Aj IV. ročník festivalu privedie do nášho mesta originálne a autentické slovenské výrobky a ľudovo-umeleckú tvorbu. V uplynulých ročníkoch nechýbali vinári, výrobcovia syrov, piva, odevov, či šperkov, rezbári, košikári, medári, ale i medovnikári, pekári, ale maliari. Aj tento rok sa môžeme tešiť na pestrý program, v rámci ktorého sa predstavia Lavagance, Perpetuum Mobile, Dominika a Matej, 3TT, Zuzana Smatanová a Samo Tomeček. Počas festivalových dní bude pred koncertami pripravený hodinový detský program skvelej zabávačky Dorotky z Fidorkova.

Bažant Kinematograf (10.-14.8. o 21.)

Pojazdné retro autobusy Bažant Kinematograf sa už stali neodmysliteľnou súčasťou leta na Slovensku. V tomto roku sa uskutoční 15. ročník úspešného premietania obľúbených českých a slovenských filmov. Päť dní – päť filmov. Úspech premietania filmových projekcií je odrazom záujmu divákov o kino pod holým nebom, ktoré prináša neopakovateľnú atmosféru.

10. august / pondelok / Díra u Hanušovic / ČR, 2014, 102 min., r. Miroslav Krobot /
11. august / utorok / Zakázané uvoľnenie / ČR, 2014, 77 min., r. Jan Hřebejk /
12. august / streda / 38 / SR, 2014, 87 min., r. Daniel Dangl, Lukáš Zednikovič /
13. august / štvrtok / Trabantom až na koniec sveta / ČR, 2014, 98 min., r. Dan Přibáň /
14. august / piatok / Traja bratia / ČR / Dánsko, 2014, 90 min., r. Jan Svěrák /

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM