Peter Handzuš Tlačové správy

Kežmarčania sa na vás tešia: Počasie je vybavené, program festivalu nabitý

V poradí už 26. - krát môžu milovníci folklóru a ľudových remesiel zažiť známy medzinárodný festival Európske ľudové remeslo (EĽRO) v Kežmarku, tentoraz v termíne 8. - 10. júla.

Ilustračný obrázok k článku Kežmarčania sa na vás tešia: Počasie je vybavené, program festivalu nabitý
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Tento ročník je venovaný cechu hrnčiarskemu, ktorý slávi 460. výročie a kežmarským kníhtlačiarom z 19. storočia. Šikovné ruky remeselníkov uvidíme v 96 stánkoch a predvedie sa asi tisícka účinkujúcich.

Parkovanie

Parkoviská budú na vyznačených miestach a uliciach ako počas bežnej prevádzky. Parkovné sa platí na všetkých vymedzených úsekoch miestnych komunikácií a parkoviskách, ktoré sú vo vlastníctve mesta. Spoplatnené je v čase od 8.00 do 16.00 h od 8. až 10. júla. Prvých 30 minút je za osobný automobil nulová sadzba, každá ďalšia začatá štvrťhodina stojí 0,10 eur. Autobusy zaplatia 2 eurá za hodinu.

Návštevníci môžu využiť väčšie parkoviská s rampami pri futbalovom štadióne, evanjelickom kostole, pri obchodnom dome Zlatý Bažant, na Ulici Dr. Alexandra a pri zimnom štadióne. Ďalšie parkoviská budú v centre mesta v platenej zóne. Ide napríklad o ulice Baštová, Hradné námestie, Dr. Alexandra, Starý trh, Kostolné námestie, Priekopa a iné.

Služby rodinám s deťmi

Organizačný výbor pridal ďalšiu službu navyše. „Rozširujeme doplnkové služby a zároveň chceme vyjsť v ústrety rodinám s deťmi. Pripravili sme materské centrum, kde si budú môcť mamičky s malými ratolesťami oddýchnuť, pohrať sa a vykonať základné potreby v starostlivosti o dieťa,“ povedal riaditeľ festivalu a primátor Kežmarku Ján Ferenčák. Materské centrum bude v prevádzke počas trvania EĽRO a umiestnené je v budove novej mestskej knižnice na Hlavnom námestí 64.

Lístky kúpite aj na internete

Medzi ďalšie novinky patrí aj predpredaj cez internet. „Nedávno sme spustili predaj jednodňových vstupeniek cez zľavový portál zlavomat.sk. Takto sa dostanú k akciovým lístkom aj návštevníci zo vzdialenejších miest,“ uviedol člen výboru a prednosta mestského úradu Karol Gurka. Pre tých, ktorí si zakúpili lístky prostredníctvom zlavomatu je pre vstup určená brána na Ul. Hviezdoslavova.

Do areálu sa návštevníci dostanú cez 3 vstupné brány – z Ulice Hviezdoslavova, z Dr. Alexandra a od hradu.

Mesto Kežmarok každoročne počas troch dní festivalu navštívi približne 50-tisíc záujemcov o folklór a remeslá. Prečítajte si kompletný program EĽRO.

EĽRO 2015 - sobota
40
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM