Samospráva

Kežmarok bude investovať: Zdravotnícke centrum, cyklochodník i dokončenie štadióna

Kežmarok v tomto roku plánuje hneď niekoľko investícií. Postaví ďalší cyklochodník, pokračovať bude aj dokončenie zimného štadióna a v pláne je i vybudovanie centra integrovanej zdravotnej starostlivosti.

Ilustračný obrázok k článku Kežmarok bude investovať: Zdravotnícke centrum, cyklochodník i dokončenie štadióna
Foto: Jano Štovka

Mesto Kežmarok má v tomto roku naplánovaných viacero významných investícií. Okrem príprav na vstup zahraničného investora, ktorý má priniesť 500 pracovných miest, úspešne pokračuje aj v príprave vybudovania centra integrovanej zdravotnej starostlivosti.

„Pozitívnou správou je, že mesto prešlo formálnym hodnotením projektu. Termíny nás opäť tlačia, no je to veľký projekt, ktorý počíta s vybudovaním štvorpodlažnej budovy so zázemím pre ambulancie, lekárov či lekárne pri Nemocnici Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku a s prepojením týchto dvoch častí. Projekt a projektová dokumentácia idú pomaly do hodnotiacej fázy,“ povedal primátor Kežmarku Ján Ferenčák.

V tomto roku pribudne nový cyklochodník, s ktorého výstavbou sa začne počas jarných mesiacov. „Cyklochodník bude od radnice a od hradu smerovať k okresnému úradu a odtiaľ popri rieke Poprad až k súčasnému cyklochodníku smerom na Huncovce. Práce by mohli byť ukončené už do leta. Mesto tak bude prepojené na Vrbov, Novy Targ aj na Poprad,“ priblížil primátor.

Pokračovať budú práce na zimnom štadióne. „Pustíme sa do ukončenia rekonštrukcie a dostavby zimného štadióna. Je to veľký projekt, rátame s dvoma etapami. Budem rokovať aj priamo s ministrom financií o prípadnej pomoci dofinancovania tohto projektu,“ uviedol Ferenčák.

Mesto v tomto roku plánuje vybudovať na sídlisku Juh kruhovú križovatku, opraví most na ulici Nižná brána, obnoví vnútroblok na sídlisku Sever vrátane rekonštrukcie mosta na ulici Nižná brána či dokončí bytový dom na Weilburskej ulici. V záverečnej fáze je výstavba detského ihriska na ulici Martina Lányiho. Do škôlok a škôl plánuje mesto investovať viac než milión eur.

Z hľadiska dlhodobých plánov sa mesto pripravuje na rozšírenie územia na výstavbu ďalších domov a vybavenosti a čaká taktiež na výsledok prieskumu územia pre prípadný geovrt. „Ak by sa mestu podarilo nájsť investora a geovrt by bol realitou, bolo by to veľkým prínosom pre mesto s veľkým významom nielen z hľadiska ekológie, ale aj z hľadiska fixácie cien niektorých komodít pre občanov,“ uzavrel kežmarský primátor.

Zdroj: Mesto Kežmarok
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM