Monika Vengrínová Kultúra

Na Kežmarskom hrade nakrútia film: Hororová komédia sa bude odohrávať v lekárni

Známy český režisér Juraj Herz si ako miesto natáčania svojho krátkeho filmu vybral Kežmarský hrad. Samotné natáčanie bude prebiehať 14. a 15.mája v jednej z hradných expozícií.

Ilustračný obrázok k článku Na Kežmarskom hrade nakrútia film: Hororová komédia sa bude odohrávať v lekárni
Zdroj: TASR

„Pôjde o desaťminútovú hororovú komédiu so samotným režisérom v hlavnej úlohe. Film bude súčasťou celovečerného filmového projektu Slovensko 2.0.," uviedla riaditeľka Múzea v Kežmarku Erika Cintulová.

Hlavná dejová línia sa bude odohrávať v hradnej lekárni, ktorej interiér sa pôvodne nachádzal v Ľubici a kedysi v nej pracoval i otec Juraja Herza. „On aj so súrodencami si ešte živo pamätajú, ako to v lekárni fungovalo, kde čo bolo uložené a podobne. Aj to bol dôvod, prečo si režisér na natáčanie vybral práve náš hrad,“ dodala Cintulová.

Využiť priestory historickej lekárne sa režisér pravdepodobne rozhodol počas svojej minuloročnej poslednej návštevy Kežmarského hradu, keď sa podľa riaditeľky múzea prišiel cielene pozrieť práve na ňu. „Minulý týždeň sme si so štábom ešte raz pozreli priestory a dohodli ďalšie podmienky na filmovanie, či už ohľadom využitia šatní, ale i exponátov a podobne. Teším sa z toho, že sa tento hrad stane centrom filmového príbehu,“ uzavrela Cintulová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM