Martin Sýkora Správy

Kežmarská nemocnica ponúka štipendium a isté pracovné miesto

Nemocnica prichádza s ponukou. Záujemcovia budú mať možnosť získať štipendium už od októbra a následne pracovné miesto v jednom z deviatich odborov.

Ilustračný obrázok k článku Kežmarská nemocnica ponúka štipendium a isté pracovné miesto
Zdroj: TASR

Lekárski šiestaci si môžu nájsť prácu pod Tatrami

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku n. o. sa rozhodla osloviť študentov 6. ročníkov lekárskych a ošetrovateľských fakúlt na Slovensku a ponúknuť im už od októbra mesačné štipendium až do júna budúceho roka. Následne hneď po úspešnom ukončení štúdia budú mať garantované pracovné miesto v jednom z deviatich odborov v kežmarskej nemocnici minimálne na dva roky.

„Kežmarská nemocnica umožní študentom absolvovať aj potrebnú stáž či neskôr pomôže pri prípadnom hľadaní ubytovania pre nových zamestnancov,“ informoval Lorant Paugsch, poverený komunikáciou Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku.

Lekári si budú môcť vybrať prácu na Oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny, na Internom oddelení či v špecializáciách Geriatria, Pediatria, Neurológia, Všeobecný lekár pre dospelých a Gynekológia a pôrodníctvo. Zdravotné sestry nájdu uplatnenie v odboroch Zdravotná sestra a Pôrodná asistentka.

PREČÍTAJTE SI AJ: Kežmarská nemocnica investovala: Chce lepšiu starostlivosť o pacientov

Kežmarská nemocnica postupne zvyšuje úroveň

„Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku n. o. sa v minulom roku umiestnila na 4. až 9. mieste v hodnotení všeobecných nemocníc inštitútu INEKO. Kritériá pre hodnotenie nemocníc určuje Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky a sledujú ich zdravotné poisťovne podľa vybraných ukazovateľov – najmä indikátorov kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti, spokojnosti pacientov, čakacích lehôt na operácie, hospodárenia a transparentnosti,“ dodal Paugsch.

Nemocnica ako jedna z prvých nemocníc na Slovensku získala v roku 2007 certifikát kvality pre poskytovanie zdravotnej starostlivosti podľa normy ISO 9001 a IWA 1, realizovaný spoločnosťou Det Norske Veritas (DNV-GL), ktorý počas recertifikačných auditov úspešne obhajuje.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM