Martin Sýkora Hokej

Kežmarský hokej ožíva: S prestavbou štadióna začína i hokejová prípravka

Kežmarský hokej dostala na kolená škandalózna deflympiáda, ktorá urobila hanbu celému Slovensku. Nefunkčný hokejový stánok sa pomaly zviecha, rovnako aj kežmarský hokej.

Ilustračný obrázok k článku Kežmarský hokej ožíva: S prestavbou štadióna začína i hokejová prípravka
Zdroj: Mesto Kežmarok

Centrum voľného času (CVČ) a MŠK HO Kežmarok otvárajú v školskom roku 2016/2017 hokejovú prípravku. Určená je pre žiakov 1. a 2. ročníka základných škôl. Do krúžku môžu rodičia prihlasovať svoje deti ešte aj začiatkom októbra. Projekt hokejových prípraviek dlhodobo podporujú slovenskí hokejisti ako Marián Hossa, Michal Handzuš a Richard Lintner.

Tréningy zatiaľ v Levoči

Kým nebude kežmarský štadión zrekonštruovaný a v prevádzke, organizátori sa dohodli na prenájme ľadovej plochy s mestom Levoča. „Tréningový proces bude prebiehať v poobedňajších hodinách na zimnom štadióne v Levoči v dňoch utorok a piatok a v telocvični ZŠ Nižná brána pod odborným vedením trénera Martina Klempu,“ povedal riaditeľ ZŠ Nižná brána Dušan Tokarčík. Cestovné a prenájom štadióna uhradí záujemcom MŠK Kežmarok. Potrebná výstroj nezaťaží rodinný rozpočet, keďže tú zabezpečíme prostredníctvom projektu SZĽH „Deti na hokej“. Takýmto spôsobom chce mesto podporiť naštartovanie hokeja v meste.

PREČÍTAJTE SI AJ: Kežmarský štadión by mal stáť do roka: Mesto dostalo od vlády peniaze

Prípravka je určená pre prvákov a druhákov a následne o rok bude pokračovať aj pre tretiakov. Mesto má v pláne postupne v ďalších rokoch otvoriť na ZŠ Nižná brána športové hokejové triedy (ŠHT). ŠHT by začali by začali svoju činnosť v školskom roku 2018/2019 od štvrtého ročníka výberom detí z práve zriadených hokejových prípraviek.

„Základná škola Nižná brána bola v povedomí Kežmarčanov považovaná za športovú, hoci štatút športovej školy nemala. V minulosti zohrala veľkú úlohu v rozvoji ľadového hokeja v meste Kežmarok,“ uviedla komunikačná manažérka mesta Kežmarok Zuzana Šlosárová.

Základná škola opäť ožije hokejom

Na konci 80-tych rokoch 20. storočia tu vzniklo školské športové stredisko so zameraním na ľadový hokej a v šk. r. 1995/96 športové hokejové triedy, ktoré boli výsledkom niekoľkoročnej dobrej spolupráce školy s hokejovým klubom. Fungovali od roku 1995 až do roku 2011. Pracovali v piatich kategóriách podľa ročníkov od piateho až po deviaty. Podľa plánov vedenia školy a radnice by medzi ne tentoraz zaradili aj štvrtákov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM