Kultúra

Kino Tatran hlási úspešný mesiac: Ktoré filmy prilákali najviac Popradčanov?

Kino si pochvaľuje. Od jeho opätovného otvorenia bol február najlepším mesiacom. V blízkej budúcnosti kino chystá aj novinky.

Ilustračný obrázok k článku Kino Tatran hlási úspešný mesiac: Ktoré filmy prilákali najviac Popradčanov?
Foto: Peter Handzuš

Kino Tatran v Poprade má za sebou najlepší mesiac od svojho opätovného otvorenia v roku 2016. Manažérka kina Ľubomíra Olejárová uviedla, že vo februári prišlo na 44 predstavení 4230 divákov.

,,Za vysokou návštevnosťou stojí film Sviňa. Práve februárová premiéra tohto filmu bola u distribútora, ale aj pre prevádzkovateľov kín strategická, keďže poukazovala na politické kauzy a v tomto mesiaci bol aj termín parlamentných volieb," zhodnotila.

Faktorov vysokej návštevnosti kina bolo podľa nej viacero, organizovali školské premietania, seniorské kino s filmom Šťastný novy rok či cestovateľské kino o Severnej Kórei. ,,Ďalej to bolo premietanie historických filmov k významnému 50. výročiu majstrovstiev sveta vo Vysokých Tatrách s účasťou tvorcov či premietanie českých filmových noviniek, ktoré sa stále tešia vysokej návštevnosti a oscarové snímky 1917 a Judy," dodala Olejárová.

V najbližšom období pripravuje kino ďalšie novinky. Na Medzinárodný deň žien (8.3.) budú premietať film Príliš osobná známosť. Pre náročnejšieho diváka pripravujú prehliadku „artových“ filmov v rámci filmového klubu Febiofest. ,,V marci chystáme aj filmový kabinet určený deťom a mládeži. Pre stredné školy pripravujeme film Kroky na hrane. Snímka vypovedá príbeh o dvoch slovenských mužoch, ktorí utiekli z koncentračného tábora. Na jeho premietaní budú prítomní aj samotní protagonisti," priblížila manažérka kina.

Ďalšou novinkou, ktorú kino pripravuje, je film Služobníci. Snímka zaznamenala úspech aj na filmovom festivale Berlinale. V závere marca chystajú aj festival pre školy a verejnosť s environmentálnou tematikou Ekotopfilm.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM