Krimi

Kiska na popradskej prokuratúre kvôli VIDEU: Padajú viaceré trestné oznámenia

Trestné oznámenia ako na bežiacom páse! Národná kriminálna agentúra (NAKA) vedie v súvislosti s podvodmi s pozemkami v okrese Poprad viacero trestných stíhaní.

Ilustračný obrázok k článku Kiska na popradskej prokuratúre kvôli VIDEU: Padajú viaceré trestné oznámenia
Zdroj: TASR

Potvrdil to hovorca Prezídia Policajného zboru SR Michal Slivka. Na margo zverejneného videa o kauze exprezidenta Andreja Kisku avizoval, že sa ním polícia bude zaoberať a nahrávku bude analyzovať.

V súvislosti s videom podal Kiska v piatok trestné oznámenie za krivé obvinenie a ohováranie na prokuratúre v Poprade. Na samotného Kisku zase podal v piatok pre video trestné oznámenie na Generálnej prokuratúre SR volebný líder strany Vlasť Štefan Harabin, podozrieva ho z účasti v organizovanej zločineckej skupine.

Aktérmi videa sú svedok z jeho procesu v kauze pozemkov Michal Šuliga a Milan Reichel spájaný s popradským podsvetím. Kiska označil video za zinscenované. Spojil si ho s údajným výrokom predsedu Smeru-SD Roberta Fica, ktorý mu mal „sľúbiť pomstu a útoky“, ak ho nevymenuje za predsedu Ústavného súdu. Fico spájanie s videom v piatok odmietol a dodal, že ho Kiska nezaujíma.

Vo videu sa Šuliga a Reichel rozprávajú o Kiskovej kauze s pozemkami vo Veľkom Slavkove, ktorá sa dostala na súd. Kiska sa ešte ako prezident o pozemky súdil so zubárom Jánom Francom, spor prehral v roku 2018. Šuliga bol jedným zo svedkov. Vo videu tvrdí, že Kiska vedel, že sa mu predáva nezákonne vydržaný pozemok a že mu „držal stranu“. Vo svojom zdôvodnení rozsudku sudca Miroslav Radačovský uviedol, že Kiska nadobúdal pozemok v dobrej viere a nemohol vedieť, že bol získaný nezákonne.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Facebook
Zdroj: Facebook

Ďalšie zaujímavosti z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24 a Facebooku.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM