Pavol Krupka Kultúra

Divotvorná scéna: Smutného klauna potešil zázračný kufrík. Pomohli aj popradské deti

Klaun z istého cirkusu zrazu ostal celkom sám. Zvláštny kufrík, jeho jediný spoločník, však z ničoho nič prehovoril.... Divadlo Actores je v Poprade ako doma, poznajú ho najmä deti. Aj nedeľné vystúpenie v Dome kultúry bolo venované im. A najmenší diváci sa vďačne stali súčasťou zaujímavého príbehu.

Ilustračný obrázok k článku Divotvorná scéna: Smutného klauna potešil zázračný kufrík. Pomohli aj popradské deti
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk

Prvé tohtoročné predstavenie v rámci Divotvornej scény patrilo mestskému divadlu Actores z Rožňavy, jeho klaunským postavám a predovšetkým najmenším popradským deťom. Okrem toho, že sa pobavili na kúskoch cudzojazyčného klauna Jonasa, našli v jeho príbehu poučenie. V núdzi sa predsa vždy nájde niekto, kto rád a ochotne pomôže a poteší.

Klaunovi Jonasovi ostal len nenápadný kufrík, mal však magickú moc, ako sa čoskoro ukázalo. Dokonca dokázal rozprávať aj Jonasovou rečou, čo bolo veľmi užitočné. Deťom angličtina nevadila, naopak, snažili sa z nej čo-to pochytiť. Celý čas tak mohli pomáhať dobrosrdečnému kufríku rozveseliť bezradného klauna. V závere sa aj sám Jonas utvrdil v tom, že vystupovať môže aj bez cirkusu – so svojím novým priateľom. Veď úspech ktoréhokoľvek klauna sa meria vždy len úsmevom na perách detí. A toho bolo počas ich príbehu dosť.

Klauniáda v Poprade pobavila najmenších
1
Galéria
Klauniáda v Poprade pobavila najmenších
15
Galéria
Foto: Pavol Krupka / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM