Peter Handzuš Rôzne

Klauni v nemocnici

Na detskom oddelení popradskej nemocnice liečili klauni.

Aj v tomto roku občianske združenie Červený nos Clowndoctors pokračuje s programom Niečo naviac. Nadväzuje tak na tradíciu založenú v roku 2006. V rámci tohto projektu prídu zdravotní klauni a klaunky aj za deťmi do nemocníc, ktoré počas roka pravidelne nenavštevujú. Tento rok sa opätovne podarilo zaradiť niekoľko nemocníc z tohto programu medzi pravidelne navštevované a zároveň rozšíriť program Niečo naviac na ďalšie nemocnice a detské oddelenia. V súčasnosti sa z pravidelných klauniád tešia detskí pacienti hospitalizovaní v 17 nemocniciach, v 14 mestách na Slovensku.

V popradskej nemocnici sa klauni predstavili prvýkrát. O tom, že „klaunovanie“ nie je vždy veselé, sme sa mohli presvedčiť aj my, keď sme sa dostali s „červenými nosmi“ na jednotku intenzívnej starostlivosti detského oddelenia, keď sme miesto úsmevu mohli vidieť aj slzy. Tie ale v našom videu neuvidíte. Ako nám klauni potvrdili, niekedy je veľmi ťažké prichádzať za deťmi, ktoré sú ťažko choré či hospitalizované na detskej onkológii. Napriek tomu sú to deti, ktoré sa na klaunov tešia a ktorým „červené nosy“ spríjemnia pobyt v nemocnici. Ten zvlášť pre deti už nie je taký nepríjemný.

Ospravedlňujeme sa personálu aj malým pacientom za stres, ktorý sme spôsobili prítomnosťou našej kamery, a prajeme všetkým malým pacientom skoré uzdravenie.

Klauni v nemocnici
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM