Peter Handzuš Rôzne

Kňazov zo Spišskej diecézy ratoval vrtuľník: Spadli do priepasti pod Mont Blancom

Traja slovenskí kňazi, ktorí mali nehodu v Alpách, absolvovali lekárske vyšetrenia, nemajú vážne zranenia a mali by sa čoskoro vrátiť domov.

Ilustračný obrázok k článku Kňazov zo Spišskej diecézy ratoval vrtuľník: Spadli do priepasti pod Mont Blancom
Zdroj: TASR

Informuje o tom na svojej stránke Spišská diecéza. Dvaja zo Slovákov sú diecézni kňazi zo Spišskej diecézy a jeden je rehoľník – jezuita. „Štvrtý z kňazov je poľského pôvodu a nateraz zostáva hospitalizovaný,“ uviedla diecéza.

Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR potvrdilo, že dnes nadránom došlo k nehode troch slovenských a jedného poľského horolezca pri schádzaní z Mont Blancu. „Všetci boli na jednom lane, avšak skala sa odtrhla. Helikoptéra prišla pre nich až ráno, keď bolo vidno a odviezla ich do jednej z nemocníc v regióne Valle d'Aosta. Slovenský konzul v Ríme už nadviazal s nimi kontakt,“ uviedol riaditeľ tlačového odboru rezortu diplomacie Igor Skoček.

Nehoda sa stala vo výške 3810 metrov nad morom na talianskej strane Mont Blancu. Pod mužmi vo veku 35–50 rokov sa uvoľnila skala a následne padali 50 metrov do priepasti, kde uviazli na snehu. Zranených lokalizovali štyri hodiny po páde pomocou vrtuľníka a previezli do nemocnice.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM