Monika Vengrínová Samospráva

Koalícia, aká v Poprade ešte nebola: Spoločným kandidátom na primátora je Jozef Švagerko

Dva mesiace pred komunálnymi voľbami spojili svoje sily tri miestne zväzy politických strán pôsobiacich v Poprade. Koalíciu vytvorili KDH, SDKÚ DS a SaS a ich spoločným kandidátom na post primátora je Jozef Švagerko.

Ilustračný obrázok k článku Koalícia, aká v Poprade  ešte nebola: Spoločným kandidátom na primátora je Jozef Švagerko
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk

„Veríme, že to bude úspešná koalícia, pretože v Poprade taká ešte nebola. Ešte nikdy alebo ak, tak veľmi veľmi dávno, sa v našom meste spojili tri pravicové strany. Týmto však verejne vyzývam ďalšie, aby sa pripojili, nakoľko deklarujú, že chcú spolupracovať a chcú jednotu na pravej strane spektra,“ vyzval Igor Wzoš.

Memorandum o spolupráci, ktoré je tak stále otvorené aj ďalším stranám, podpísala Beáta Sichrovská, nová popredsedníčka SDKÚ DS v Poprade, predseda KDH Miroslav Glevaňák a šéf SaS Slavomír Božoň. Spomínané strany v ňom uvádzajú, že „usilujúc sa o všeobecnú prosperitu občanov mesta Poprad, berúc v úvahu spoločnú hodnotovú orientáciu založenú na osobnej zodpovednosti, slobode a demokratickej orientácii, uvedomujúc si potreby občanov mesta a regiónu, potreby samosprávy a zodpovednosť za jej ďalší rozvoj vyhlasujú, že predložia spoločnú kandidátnu listinu pre voľby do mestského zastupiteľstva mesta Poprad, ktoré sa budú konať v novembri 2014, zaväzujú sa vypracovať spoločný volebný program v súlade s potrebami občanov a prijímajú morálny sľub, že po prípadnom získaní poslaneckého mandátu neopustia spoločne vytvorený klub a budú realizovať spoločný program“.

Ten by mal podľa Sichrovskej vychádzať z toho, čo bude mesto potrebovať: „Nerozdeľovali sa žiadne posty, čo je, myslím si, omnoho vyššie, ako bola politika predtým a som na to hrdá“. Pričom Wzoš doplnil, že ide o koalíciu bez podmienok z akejkoľvek strany a zároveň dodáva, že to, aby sa koalícia nerozpadla, chcú docieliť predovšetkým lepším výberom kandidátov, čo znamená, že na ich spoločnej kandidátke nebudú nezamestnaní občania. „Nechceme ich diskriminovať, ale mali sme dvoch, ktorí prví, prísľubom práce, odišli. Čiže dobrý personálny manažment je na prvom mieste, aby sme vybrali kvalitu a zároveň zohľadnili istú profesijnú štruktúru tak, aby sme v zastupiteľstve pôsobili kompaktne, a aby sme vedeli pokryť každú oblasť, s ktorou mesto pracuje. Už máme navrhnutých takýchto kandidátov,“ uviedol Wzoš s tým, že všetci sa osobne zaviažu čestným vyhlásením. „Je to o čestnom slove a o morálke. Tak, ako by politika mala byť,“ dodal.

Spoločným kandidátom na post primátora mesta Poprad troch politických strán je Jozef Švagerko. „Ďakujem veľmi pekne stranám, ktoré mi vyslovili dôveru. Som rád, že nie som kandidátom len jednej strany. Myslím si, že splním predstavy všetkých troch a hlavne spoluprácu, čo sa týka jednotlivých bodov programu a smerovania mesta Poprad,“ uzavrel Švagerko.

Podpísanie memoranda troch strán
11
Galéria
Foto: Monika Vengrínová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM