Peter Handzuš Hokej

Kolotoč prípravných zápasov začal aj v Poprade. Kamzíkov preverili majstrovské Košice

Do úvodného pripravného zápasu nastúpil Poprad s tromi päťkami. Proti Košiciam, ktoré nastúpili v plnej sile, to mali domáci hráči ťažké, ale jednoznačnú prevahu na ľade hostia nemali.

Ilustračný obrázok k článku Kolotoč prípravných zápasov začal aj v Poprade. Kamzíkov preverili majstrovské Košice
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Úvodný prípravný zápas odohral HK Poprad proti majstrovským Košiciam. Podľa trénera Pavla Paukovčeka sú kvalitnejšie tímy v príprave najlepšou možnosťaou, ako preveriť popradský káder. Poprad hral na tri päťky, Košice na štyri, čo bolo miestami na rýchlosti domácich hráčov vidieť. „Košice majú už teraz veľmi kvalitné mužstvo, o tri týždne majú ligu majstrov, tak ich káder je veľmi silný. Myslím, že pätnásť našich bojovníkov odviedlo kvalitný výkon a pokiaľ sme stačili fyzicky, tak sme im boli vyrovnaným súperom,“ povedal po zápase tréner Paukovček.

Na zápas nenastúpilo viacero hráčov, ktorí ešte uvažujú o odchode do iných klubov. Všetko by sa to malo podľa trénera utriasť počas budúceho týždňa. „Myslím, že prídu aj nejakí noví hráči, aby tu bola väčšia konkurencia,“ dodal tréner. Kamzíci už potrebujú poskladať káder tak, aby sa mohli čo najlepšie pripraviť na ďalšiu letnú predsezónnu previerku – Tatranský pohár, ktorý bude v Poprade o tri týždne, 20.-22. augusta 2015.

Diváci aj hráči si budú musieť so zmenou na trénerskom poste zvykať aj na odlišný systém hokeja. Či donesie popradskému klubu úspech, uvidíme hneď v úvodných zápasoch extraligy. „Ten systém, ktorý hrali hráči minulý rok a systém, ktorý chceme hrať tento rok je odlišný. Hráčovi trvá aj päť – šest týždňov, kým si to osvojí. Určité systémové chyby v zápase boli, ale tie chlapci nahradili bojovnosťou. Chceli by sme hrať agresívnejší štýl hokeja. Som veľmi rád, že na prvý zápas nás prišlo podporiť toľko divákov, za čo im veľmi ďakujem a teší ma, že chlapcom po zápase, aj keď prehratom, zatlieskali,“ uzavrel Pavol Paukovček.

Aj keď Poprad prvý prípravný zápas prehral, na hráčoch bolo vidieť, že hrajú naplno, za čo ich diváci po záverečnej siréne odmenili potleskom. „Bol to prvý zápas, každý je vyhecovaný. Chlapci v Košiciach bojujú o fleky a aj tu je to podobne. Myslím, že zápas mal dobrú úroveň na to, že bol prvý v príprave. Ľuďom sa to mohlo páčiť a o to tu ide,“ zhodnotil prvý prípravný zápas Jaroslav Jabrocký, ktorý sa pripravuje s Popradčanmi, no či tu ostane na 100%, zatiaľ povedať nevedel: „Ešte sme to neriešili, ale situácia sa tu má nejak stabilizovať. Pevne verím, že sa stanem aj súčasťou tímu. Zmluvu sme ešte neriešili, lebo posledné dva dni sa riešila extraligová licencia.“

HK Poprad – HC Košice 1:3 (0:0, 1:1, 0:2)
Góly: 35' Jabrocký – 40' Chovan, 52' Bortňák, 60' Sojčík

Zostavy: HK Poprad: Kostúr (Sedlačko) – Malina, Kasík, Dinda, Ťavoda, Gáborčík, Šterbák – Štrauch, Paukovček, Kadura – Krasničan, Kroták, Gápa – Števuliak, Jabrocký, Vosyka – Pitka
HC Košice: Riečický (Melicherčík) – Philipp, Šedivý, Dudáš, Cebák, Macejko, Pavúk, Hreha, Varga – Bartánus, Suja, Bicek – Hrnka, Bortňák, Lelkeš – Sojčík, Chovan, Češík – Hričina, Boltun, Šoltés.

V galérii nájdete foto z 2. a 3. tretiny. Zábery z 1. tretiny nájdete v galérii HK Poprad – HC Košice 1. tretina.

HK Poprad - HC Košice
32
Galéria
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM